in

Exclusiv: Antonia Dejeu şi-a dat demisia din mişcarea lui Beppe Grillo: “E o pată pe sigla pentru care am luptat”

Antonia Dejeu, consilier de circumscripţie la Bologna, aleasă pe lista mişcării “Movimento 5 Stelle” condusă de Beppe Grillo, şi-a anunţat demisia azi, atât din gruparea politică din care face parte, cât şi din funcţia ei administrativă.

Motivul deciziei ni l-a explicat chiar Antonia Dejeu, în exclusivitate

“Mi-am dat demisia din Mişcarea 5 Stele şi voi depune scrisoarea prin care mă retrag şi din funcţia de consilier în circumscripţia San Vitale. Consider că nu este etic din partea mea să rămân în funcţia în care am fost aleasă, ca rezultat al încrederii pe care colegii şi prietenii mei au avut-o în mine, permiţându-mi să fiu cap de listă”.

La baza deciziei luate este dezacordul cu privire la poziţia asumată de liderul grupării, Beppe Grillo, legată de dreptul de cetăţenie al imigranţilor- despre care Gazeta a relatat pe larg săptămâna trecută.

“Responsabilul nostru local, Massimo Bugani, a avut o conversaţie telefonică cu Beppe Grillo şi cu Gianroberto Casaleggio, legată de participarea membrilor mişcării la campania în favoarea acordării cetăţeniei fiilor de imigranţi- “Italia anch’io”. Concluzia a fost ca fiecare dintre noi, membrii formaţiunii, să votăm după cum ne cere conştiinţa.

Ulterior, însă, Beppe Grillo a postat alte două comentarii, care Antoniei Dejeu i s-au părut “a avea un caracter vădit xenofob: un articol preluat de la Giovanni Sartori- care conţine greşeli de documentare şi un altul legat de emigraţia în Europa”.

Antonia Dejeu, comentând cele două postări chiar pe blogul lui Beppe Grillo, l-a acuzat pe liderul mişcării deschis de laşitate,  “pentru că nu acceptă un dialog deschis în legătură cu un subiect pe care eu şi mulţi colegi ai mei din Mişcare o considerăm fundamentală: chestiunea imigranţilor”.

“Am scris un mail în care am cerut ulterioare explicaţii dar nu am primit nici pînă acum un răspuns”- a adăugat fosta consilieră.

Însă motivul principal pentru care Antonia Dejeu a decis să-şi prezinte demisia este faptul că Beppe Grillo a vorbit ca şi cum el ar reprezenta întreaga Mişcare: “Noi, la Bologna, am discutat şi am votat în favoarea Campaniei, în favoarea imigranţilor, pentru că este un principiu în care credem şi pentru care am luptat. Beppe Grillo poate să aibe părerea lui, ca persoană, dar să nu vorbească în numele nostru. Nu este clară diferenţa între un blogger şi un lider carismatic, deci nu are motive să se înfurie când jurnaliştii sau cititorii fac confuzia între părerea lui personală şi poziţia Mişcării”.

“Mă aşteptam ca o persoană inteligentă ca Grillo să judece drept, dar poate m-am înşelat. Noi, imigranţii, nu suntem o masă de disperaţi care nu putem avea discernământ politic sau nu am avea nevoie de cetăţenie, pentru că nu am avea ce face cu ea”, conchide Antonia Dejeu.

Miruna Căjvăneanu

Citeşte şi:

Cetăţenia fiilor de imigranţi/ Antonia Dejeu contra lui Beppe Grillo: “Nu e şeful nostru, votăm conform propriei conştiinţe”

Antonia Dejeu, aleasă consilier de circumscripţie la Bologna

Antonia Dejeu, românca de pe lista lui Beppe Grillo, candidează la Bologna

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Romeni in FLI”- prima filială românească a partidului lui Gianfranco Fini

Ministrul Balduzzi despre “badante”: “Italienii trebuie să le fie recunoscători”