in

Federicco Rocca, consilierul lui Alemanno: „Aştept de la comunitate propuneri de candidaţi români”

Mulţi români din capitala Italiei au primit deja acasă o scrisoare din partea primăriei, în care sunt invitaţi să se înscrie pe listele electorale suplimentare, în vederea alegerilor administrative care vor avea loc, la primăvară, în peste 600 de localităţi din Peninsulă.

Românii, în calitate de cetăţeni comunitari pot candida pentru un post de consilier şi pot alege reprezentanţii în administraţiile locale, doar dacă s-au înscris în prealabil pe listele suplimentare de la primării.

 

Românii se pot înscrie online pe listele electorale suplimentare, pentru a alege Primarul Romei

Data limită pentru înscriere este cu 40 de zile înainte de ziua alegerilor, care, deşi nu a fost încă stabilită, ar trebui să fie între sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie.

Deşi românii alcătuiesc comunitatea cea mai numeroasă la Roma, foarte puţini conaţionali s-au înscris pe liste pentru a-şi exercita dreptul de vot. Din cei aproximativ 70.000 de români cu vârsta peste 18 ani şi reşedinţa la Roma, până acum câteva săptămâni se înscriseseră doar 800.

“Până acum a lipsit interesul, pentru că cetăţenii comunitari nu au fost implicaţi. De aceea am promovat întâlniri şi iniţiative cu reprezentanţi diferitelor comunităţi, pentru a-i informa şi a-i convinge să se înscrie pe liste, indiferent de simpatiile politice pe care le au. Mai ales că, pentru înscrieri, am pus la dispoziţie diferite canale: la nivel personal, pe internet sau prin poştă, pentru a simplifica lucrurile”, a declarat Federico Rocca, delegat din partea primarului Alemanno pentru relaţiile cu cetăţenii UE, pentru Stranieri in Italia.

 

Comunitarii din Italia, neinteresaţi de vot

„Printre diferitele etape necesare integrării, se află şi exercitarea dreptului de vot, iar participarea la administrarea oraşului unde ai ales să trăieşti este fundamentală. Menţionez în primul rând cea mai numeroasă comunitate, cea românească: sunt foarte mulţi românii care trăiesc la Roma, iar fiii lor au accentul roman, nu românesc şi sunt cu toţii cetăţeni cu drepturi depline şi cred că fiecare european, oriunde s-ar duce în Europa, trebuie să se simtă acasă”.

 

Doar 600 de români înscrişi pe listele de alegători la Roma. Bădescu: “Degeaba suntem mulţi”

Federico Rocca a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea ca partidul din care face parte (PDL), să candideze cetăţeni români pe propriile liste: “Am discutat despre acest lucru şi chiara u existat câteva persoane care şi-au manifestat interesul de a candida. Dar am dori ca să fie comunitatea care, prin intermediul asociaţiilor, să vină cu propuneri, pe care noi, ulterior, să le evaluăm. Un candidat român este binevenit, cu condiţia să nu fie doar un slogan publicitar, ci să poată avea susţinerea efectivă a comunităţii”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Extremiştii Casapound la alegeri: “Stop imigraţiei”

Guvernul anunţă împărţirea României: 8 regiuni de dezvoltare şi 42 de judeţe