in

Fotbalistul Gervinho (AS Roma) şi canotorul Alin Zaharia vor fi premiaţi la Conferinţa Internaţională „Cittadinanza Sportiva”din 12 martie de la Roma

Joi, 12 martie 2015 de la 10 la 14, la Roma, în Sala Tirreno a Regiunii Lazio – Piazza Oderico da Pordenone 15, va avea loc Conferinţa „Cittadinanza Sportiva” (Cetăţenie Sportivă) sub egida Preşedintelui organizaţiei Sportaccord, Dl. Marius Vizer, şi a Preşedintei Federaţiei Străinilor din Italia, jurnalista Izabela Pulpan.

Obiectivul este acela de „a găsi soluţia justă pentru tinerii străini umiliţi şi discriminaţi în lumea Sportului”. Pe timpul evenimentului vor fi premiaţi atleţi străini care au suferit discriminări, precum jucătorul Gervinho de la echipa de fotbal AS Roma. Va fi premiat şi canotorul român Alin Zaharia, care a obţinut cetăţenia italiană datorită rezultatelor sportive.

Evenimentul internaţional poate conta pe aderarea a 11 Ambasade şi pe participarea a 5 Ambasadori.

Vor interveni: Deputata Erminia Mazzoni (Parlamentul European), Senatorul Bartolomeo Pepe, Dna. Franca Biondelli – Subsecretar la Ministerul Politicilor Sociale, Senatorul Stefano Pedica, avocaţi experţi în dreptul Sportului. Pe lângă aceasta, va fi prezent Dl. Marius Vizer, Preşedinte al SportAccord – Organizaţie care reuneşte Federaţiile Sportive şi Olimpice din întreaga lume – parteneră oficială a Federaţiei Străinilor din Italia.

Ca urmare a semnalărilor primite de la tineri sportivi care au suferit discriminări în lumea sportului, Federaţia Străinilor din Italia a început încă din august 2011 o campanie continuă de sensibilizare pentru recunoaşterea drepturilor tuturor tinerilor născuţi din părinţi străini pe teritoriul italian, sau în orice caz crescuţi în Italia. Aceşti tineri se pot înscrie pentru a practica sportul preferat, dar nu pot să participe la competiţii la nivel naţional, fiindcă „nu sunt cetăţeni italieni”!

În 2013, Federaţia Străinilor din Italia a organizat evenimentul „Cittadinanza Sportiva anno I” (Cetăţenie Sportivă anul I) la Napoli, în prestigiosul castel Maschio Angioino. Evenimentul a beneficiat de susţinerea Preşedintelui Republicii – Giorgio Napolitano, de patronajul a diferite Ministere, a Regiunii Campania, a Cardinalului Crescenzio Sepe, de sprijinul moral şi scrisoarea de susţinere a Preşedintelui Sportaccord – Dl. Marius Vizer. În cadrul Conferinţei, oaspeţii prezenţi au fost invitaţi să aibă rol de purtători de cuvânt pentru găsirea unei soluţii normative.

Pe 12 noiembrie 2014, Preşedinta Federaţiei Străinilor din Italia a considerat necesar să prezinte petiţia „Cittadinanza Sportiva” la Parlamentul European, întrucât de la lumea politică, căreia i s-a cerut un ajutor pentru rezolvarea problemei, nu a fost primită nicio comunicare.

www.cittadinanzasportiva.it

Alin Zaharia, băcăuan naturalizat la Torino, campion mondial pentru echipa Italiei la canotaj

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sebastian Lăzăroiu: “Vor fi numai 7 parlamentari pentru diaspora, cea mai mare înşelătorie din ultimii 25 de ani”

Catania, n-a mai suportat-o pe îngrijitoarea româncă, i-a infipt o sulă în coaste