Menu
in

Gaetano Saya, Partidul Naţionalist Italian: „Să alungăm imigranţii şi să le confiscăm bunurile”

În programa Partidului Naţionalist Italian, blocarea imigraţiei şi alungarea străinilor care sunt deja în Italia. Pd: „Să intervină Guvernul”. Unar a deschis o anchetă.

„Vrem să curăţăm Italia”, proclamă via internet Gaetano Antonio Maria Saya (foto), şeful Partidului Naţionalist Italian, care a lansat zilele trecute o campanie pentru crearea unor „legiuni pentru siguranţa şi apărarea patriei”, în vederea unei adunări la Genova prevăzută pentru septembrie. Saya, intrat în atenţia presei anii trecuţi pentru că a creat un fel de poliţie paralelă, introduce lupta împotriva imigraţiei printre primele puncte ale programei.

„Toţi noii italieni, care nu sunt cetăţeni, astfel clasificaţi de dreptul nostru constituţional, vor trebui să părăsească teritoriul naţional„, spune el. Saya mai explică şi că imigranţii vor trebui să plece cu buzunarele goale. „Bunurile lor – asigură – vor fi sechestrate şi luate în custodie de Stat şi apoi încredinţate cetăţenilor italieni”.

Conceptul este pomenit în programa Partidului Naţionalist. Unde se promite să „se împiedice orice nouă imigraţie de neitalieni” şi să „se constrângă toţi neitalieni imigraţi în Italia după 31 decembrie 1977 să părăsească teritoriul naţional„.

Emanuele Fiano, preşedinte al forumului Siguranţă şi Apărare al Partidului Democrat, cere ca guvernul să intervină pentru a împiedica răspândirea de idei care incită la ură rasială. Pd-ul va cere guvernului printr-o „interpelare urgentă să efectueze acte concrete”. „Bineînţeles – spune Fiano – când este vorba de acest personaj este dificil să ştii să selectezi dintre ideile sale, cele care constituie o farsă şi ştirile care în schimb ne preocupă pentru că sunt emblematice unei culturi fasciste, violente şi rasiste”.

Intervine UNAR

După delirul lui Gaetano Saya împotriva homosexualilor şi imigranţilor se sesizează Oficiul Naţional Antidiscriminări Rasiale (Unar).

Unar, explică un comunicat al ministerului pentru Şanse Egale, „a deschis o anchetă privind declaraţiile lui Gaetano Saya”, care „a pronunţat în mod public declaraţii în care incită la ură rasială şi împotriva homosexualilor”. „La încheierea anchetei – adaugă ministerul – Unar în prezenţa configurării unei infracţiuni, va semnala declaraţiile la Procuratura Republicii”.

Saya însă nu pare înspăimântat şi probabil a decis să colecţioneze denunţuri şi, poate, ceva condamnări.

Ca răspuns, şeful Partidului Naţionalist postează pe site-ul său de internet o lungă serie de insulte la adresa ministrului pentru Şanse Egale. Pleacă de la un delicat joc de cuvinte: „Mara Carfagna o Mara Sta-fregna”, apoi anunţă că „nici măcar nu ne putem şterge la fund” cu dosarul celor de la Unar. Şi după ce a vorbit despre „dotările orale abile” care ar fi facilitat cariera politică a ministrului, îi promite că la final de mandat „îţi vom oferi noi un loc de muncă (Via Tiberina Km. 10,800)”.

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version