in

George Bologan, numit consul general la Milano

Noul consul al României la Milano este George Bologan, fost ataşat cultural şi responsabil cu comunitatea românească la Ambasada României de la Roma până în iulie 2011. Numirea lui Bologan a fost semnată pe 6 iunie de premierul Victor Ponta, în şedinţa de guvern.

Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 381 din 7 iunie 2012.În aceeaşi şedinţă din 6 iunie, Guvernul a schimbat mai mulţi consuli numiţi de fostul Executiv, precum Cynthia Curt, fosta consilieră a ex premierului Emil Boc. S-a decis şi rechemarea consulilor generali ai României de la Marsilia, Franţa, – Ioan Morar, Chicago, SUA – Lucian Leuştean, Munchen, Germania – Brânduşa Predescu, Sevilla, Spania – Monica Ştirbu.

Pe 23 mai, ministrul Andrei Marga a hotărât rechemarea lui Tiberiu Dinu din funcţia de consul general al României la Milano, fapt care a stârnit reacţia mai multor reprezentanţi ai asociaţiilor de români din Lombardia.

Fost jurnalist pe lângă Sfântul Scaun, George Bologan sintetiza astfel activitatea lui din cadrul Ambasadei de la Roma, într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Românească:

“Am satisfacţia de a avea două dosare în care mi-am colecţionat mesaje cu mulţumiri, unele de la persoane pe care nu le-am întâlnit niciodată. Am alunecat şi eu, ca fiecare om, pe gheaţa eşecului şi de multe ori pe cea a descurajării, dar m-am ridicat şi am privit înainte”.

Sosit la Roma în 1996 cu o bursă la Colegiul Pontifical Român, George Bologan a studiat filosofie şi teologie, apoi s-a dedicat jurnalismului, perfecţionându-se în Comunicări Sociale şi luând a doua licenţă la Universitatea LUMSA din Roma în ştiinţele comunicării. A absolvit un Master, iar din 2010 este doctorand la Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj-Napoca, în Relaţii Internaţionale şi studii europene.

A frecventat mai multe cursuri organizate de Institutul Diplomatic Român. Din 2003 a intrat în Ministerul Afacerilor Externe al României, fiind trimis în misiune la Roma. Pe durata mandatelor a fost cunoscut printre cei mai apropiaţi colaboratori ai ambasadorilor Cristian Colţeanu şi Răzvan Rusu.

George Bologan, la sfârşit de mandat: „Sunt mulţumit de experienţa de ataşat cultural”

Românii din Milano: „Rechemarea consulului Dinu este un abuz!”

Consulii generali de la Roma şi Milano, rechemaţi în ţară de ministrul Marga

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hoţ de cupru electrocutat mortal la Torino: al doilea caz în patru zile

Teodora Madaşa, rol în “Roman e il suo cucciolo” de Alessandro Gassman