Menu
in

George Teșeleanu, fost consul onorific al României în Italia, a ajutat 300 de sportivi și antrenori din Ucraina, asigurându-le cazare și bază de antrenament

George Teșeleanu, fost consul onorific al României în Italia, a ajutat 300 de sportivi și antrenori din Ucraina, asigurându-le cazare și bază de antrenament.

George Teșeleanu, fost consul onorific al României în Italia, la Ancona, a reușit să aducă 300 de mici judoka din Ucraina, pentru a le asigura continuitatea antrenamentelor și siguranța, după invazia Rusiei.

Peste 300 de mici judoka au ajuns în stațiunea Venus, fiind cazați la hoteluri aflate în proprietatea Pantheon Group, într-o acțiune realizată împreună cu Federația Ucraineană de Judo și Federația Internațională de Judo, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din Ucraina și a Comitetului Olimpic Național al Ucrainei.

„Tradiţia nu însemnă venerarea cenuşii ci transmiterea focului” – Gustav Mahler

George Teșeleanu, fost consul onorific al României în Italia

“Tinerii noștri sportivi au fost primiți cu brațele deschise de George Teșeleanu, proprietarul unui club local de judo de pe malul Mării Negre. Cât timp războiul din Ucraina va continua, tinerii noștri judoka vor avea asigurată cazarea și masa și își vor putea continua studiile și antrenamentele”, a anunțat Federația Ucraineană de Judo.

Totul a pornit în urma ideii lui George Teșeleanu de a-i evacua pe copiii ucraineni aflați în pericol din cauza războiului din țara vecină. Propunerea a fost adoptată de președintele Federației Internaționale de Judo, domnul Marius Vizer și a fost sprijinită de președintele Federației Ucrainene de Judo, Mykhailo Koshliak. 

În doar trei zile, la începutul lunii aprilie, sute de copii din diferite regiuni din Ucraina, Kiev, Harkov, Zaporizhzhia, Dnipro, Donețsk, Luhansk, Mykolaiv, Odesa, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Cherkasy, Khmelnytskyi, Volyn și Transcarpathia, au ajuns la Constanța.

Președintele Federației Internaționale de Judo și președintele Comitetului Olimpic Național din Ucraina, Serghei Bubka, împreună de George Teseleanu, au coordonat acțiunea prin care toate cluburile de judo din Ucraina au strâns împreună toți sportivii sub 18 ani și au făcut deplasarea la Constanța.

Zeci de autocare au străbătut Ucraina în drum spre România.

Sportivii și familiile lor au ajuns la graniță în miezul nopții și au fost întâmpinați de voluntari cu ceai cald și mâncare. O zi mai târziu, au sosit la Venus, unde au fost primiți cu brațele deschise.

27de antrenori și peste 300 de sportivi, cu vârste între 8 și 29 de ani, din Ucraina, veniți din 12 regiuni diferite, sunt găzduiți la Hotel Academy din Venus.

“Cu sprijinul total al președintelui Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, și în concordanță cu codul moral al judo-ului, Jigoro Kano, ne construim relațiile bazându-ne pe onoare, modestie, respect și prietenie.”, a declarat George Teșeleanu 

Sperăm ca acest climat să ajute sportivii ucraineni să treacă peste perioada dificilă. Întreaga familie a judo-ului românesc de la Constanța este implicată pentru a fi siguri că aceste evenimente să reprezinte o etapă din care vom ieși mai puternici și mai uniți ca familie”, a adăugat el.

sursa: Gazeta Sporturilor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]
Exit mobile version