in

Gestul disperat al unui deţinut român din Alessandria: “Sunt nevinovat, mă sinucid”

Personalul din penitenciarul “Don Soria” din Alessandria a trecut prin momente de tensiune pe 10 ianuarie. Un deţinut român de 26 de ani, închis pentru furt, s-a căţărat pe acoperişul închisorii, la circa 18 metri înălţime, ameninţând că se va arunca în gol. Protesta pentru că, după spusele sale, nu a comis furtul de care este acuzat.

Intervenţia pompierilor, a unei educatoare şi a unei rude, care i-au vorbit şi apoi l-au convins să coboare, a fost fundamentală.

Roberto Pascoli, responsabil al departamentului de poliţiei judiciară de la Pompieri, a reuşit să câştige încrederea românului şi să-l ducă la loc sigur. A rămas două ore pe o platformă, la un metru de acoperişul închisorii. Cu el era şi o educatoare. Tânărul a explicat că a ajuns la închisoare pentru furt şi că a fost inculpat pentru un jaf, la Como, pe care nu l-a comis niciodată.

A vorbit despre drama sa familială de când e în închisoare şi a spus că nu şi-a văzut niciodată copilaşul de şase luni. «Nu am intrat niciodată în acel magazin – i-a spus românul lui Pascoli -. Nu am fost eu, dacă nu mă cred prefer să mor». Bărbatul nu ar avea bani pentru a plăti un avocat care i-ar putea demonstra nevinovăţia.

“Bărbatul urma să comită un gest extrem”, a povestit Roberto Pascoli. “Continua să repete că era nevinovat şi că nu avea nimic de-a face cu acel jaf. La un moment dat ne-a spus că vroia să iasă din închisoare ca om liber, sau cu picioarele înainte”.

Fundamentală a fost garanţia telefonică primită de la şeful Echipei mobile de la Chestura din Alessandria, Domenico Lopane, care a spus că va fi analizat din nou cazul tânărului şi că judecătorul pentru supraveghere îl va audia din nou.

“Eu nu sunt un judecător şi nu e treaba mea să spun dacă tânărul este vinovat sau nu – a încheiat Roberto Pascoli -. Eu am urcat pe scară pentru a-l ajuta şi când în final a coborât şi m-a îmbrăţişat pe mine, şi în numele Corpului pe care îl reprezint, a fost o mare satisfacţie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cinci designeri români la Săptămâna modei de la Berlin

David Cameron: „Doar imigranţii care muncesc vor fi primiţi în UK”