Menu
in

Gheorghe Raica, ales a doua oară consilier la Alessandria

Gheorghe Raica, 38 de ani, a obţinut din nou un post de consilier local la Alessandria (Piemont), obţinând 318 voturi pe lista Popolo della Libertà, al treilea ca număr de voturi din listă. Este o performanţă neegalată până acum de vreun român intrat în politică în Italia: a fost primul român ales într-un consiliu local italian şi acum este primul român reales într-o astfel de funcţie.

La Alessandria s-au înscris pe listele de vot 912 cetăţeni români. Gheorghe Raica spera să obţină cel puţin 500 de voturi. A obţinut oricum un rezultat foarte bun, 318 preferinţe, fiind al treilea de pe lista PdL (primul a avut 367 de voturi, al doilea 339). Mai trebuie ţinut cont de faptul că la Alessandria au candidat 10 români pe diferite liste, pentru un post de consilier. Ceilalţi 9 au avut rezultate modeste, obţinând între 0 şi 20 de voturi.

La Alessandria va avea loc balotajul între candidatul stângii la funcţia de primar, Rita Rossa, care a obţinut în primul tur 39% din voturi, şi candidatul dreptei, Piercarlo Fabio (18% din voturi), pe listele căruia a candidat şi Raica. Românul oricum are un loc asigurat în consiliu.

„Sunt primul consilier român la al doilea mandat. Le mulţumesc conationalilor mei români şi prietenilor italieni care m-au susţinut. Sunt satisfăcut de rezultatele obţinute, dar este adevărat, se putea şi mai bine. Trebuie să spun că majoritatea voturilor pe care le-am primit au venit din partea membrilor şi simpatizanţilor Partidului European al Românilor (PER), pe care l-am înfiinţat în anul 2007. Rămân în politică atâta timp cât oamenii mă susţin şi îmi dau încredere.”

Raica va fi singurul român între cei 32 de consilieri de la Alessandria. Dealtfel înainte de alegeri ne-a declarat că „sunt 32 de locuri de consilier la primăria din Alessandria, dar cei 920 de candidaţi se bat pentru 31, pentru că unul e al meu sigur.

Funcţia de consilier îi va aduce doar câteva sute de euro pe lună, sub 1000, din jetoanele de prezenţă recunoscute pentru fiecare participare la şedinţele de consiliu şi eventual din comisii. „Eu nu fac asta pentru bani, important e să pot să-mi sprijin conaţionalii şi să le pot apăra interesele legitime.”

În legătură cu partidul în care a activat la începutul activităţii sale politice în Italia, Lega Nord, pe listele căruia a candidat în anul 2007, Raica ne-a declarat: „Am fost membru în Lega Nord, dar mi-am dat demisia pentru că nu am împărtăşit anumite lucruri. Eu sunt pentru federalism fiscal şi legalitate, dar sunt lucruri pe care nu le pot împărtăşi cu ei, în privinţa emigraţiei şi promovarea drepturilor cetăţenilor români.”

Raica spune că are legături cu majoritatea partidelor româneşti, „cu toţi cei care împărtăşesc aceleaşi idealuri şi lucrează în interesul comunităţii.”

S.C.

Gheorghe Raica e sigur că va câştiga alegerile locale de la Alessandria

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version