Menu
in

VIDEO Giorgio Napolitano la Bucureşti. Traian Băsescu:„Giorgio Napolitano, singurul preşedinte căruia îi urmăresc cu atenţie poziţiile”

Update 4:

Declaraţia preşedintelui Girogio Napolitano: "Susţinem angajamentul României de a adera la Spaţiul Schengen, vom ţine cont de problemele pe care România le are în ce priveşte Politica Agricola Comună".

"Am căzut de acord cu preşedintele Băsescu ca există o identitate de puncte de vedere asupra întăririi şi relansării Europei. Statele Unite ale Europei sunt un deziderat important", a spus Giorgio Napolitano.

Update 3:

Traian Băsescu şi-a exprimat satisfacţia şi mulţumirea faţă de recunoaşterea oficială a Bisericii Ortodoxe Române în Italia. "Vreau să vă mulţumesc în faţa presei pentru modul în care Guvernul dvs. şi administraţiile locale din Italia încearcă să rezolve problema imigranţilor români" a mai declarat şeful statului român.

Update 2:

Traian Băsescu: „Giorgio Napolitano, singurul preşedinte căruia îi urmăresc cu atenţie poziţiile”

"Pentru noi, preşedintele Giorgio Napolitano este unul dintre făuritorii Uniunii Europene şi unul dintre oamenii politici de cea mai mare responsabilitate pe care UE îi are acum. Vă marturisesc că urmaresc cu mare atenţie toate luările de poziţie ale domnului preşedinte Napolitano şi spun acest lucru pentru prima dată în cele doua mandate pe care le-am exercitat ca preşedinte al Romaniei. Este singurul preşedinte căruia îi urmaresc cu cea mai mare atenţie poziţiile şi de, multe ori, ţin cont de ele", a afirmat Traian Băsescu în cadrul conferinţei de presă desfăşurată după întâlnirea cu preşedintele Italiei, citat de Agerpres.

Update 1 : Preşedintele Giorgio Napolitano, însoţit de soţia sa, Clio Napolitano, a fost primit la Palatul Cotroceni de către peşedintele României, Traian Băsescu:

VEZI VIDEO

 Preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano începe azi o vizită de stat de două zile în România. În cursul vizitei, preşedintele Giorgio Napolitano, care va fi însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Franco Frattini, va avea întrevederi cu preşedintele României, Traian Băsescu, cu primul ministru Emil Boc, precum şi cu preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.

Iată programul zilei de azi, 15 septembrie 2011 (este indicată ora României):

• Ora 12.15 – Ceremonia Primirii Oficiale (Loc de desfăşurare: Palatul Cotroceni, Platoul de Ceremonii);

• Ora 12.30 – Sosire în Holul de Onoare al Palatului Cotroceni;

• Ora 12.50 – Convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale

• Ora 13.30 – Declaraţii de presă ale celor doi Preşedinţi;

• Ora 19.30 – Dineu de Stat oferit de preşedintele României, Traian Băsescu, în onoarea preşedintelui Republicii Italiene, Giorgio Napolitano.

AGENDA:

Potrivit unui comunicat de presă, întrevederea dintre cei doi şefi de stat va permite abordarea temelor de actualitate aflate pe agenda bilaterală, europeană şi internaţională.

Citeşte şi: Giorgio Napolitano înainte de vizita la Bucureşti: Românii din Italia “susţin economiile noastre”

Ştire în curs de actualizare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version