in

Giuseppe Conte a semnat NOUL DECRET cu restricții, restaurantele și barurile se închid în toată Italia la ora 18. Textul complet al noilor norme

Giuseppe Conte a semnat noul decret care intră în vigoare luni, 26 octombrie. Cea mai importantă măsură prevăzută: închiderea tuturor barurilor și restaurantelor la ora 18.00. Măsura este în vigoare până pe 24 noiembrie

Închiderea localurilor publice este fixată la 18, înclusiv în zilele de duminică și de sărbătorile legale. Barurile și restaurantele pot rămâne deschise, și nu închise, așa cum doreau autoritățile centrale, măsurp cu care Regiunile nu erau de acord.

Avizul Comitetului Științific Tehnic transmis guvernului a cântărit asupra acestui lucru deoarece, potrivit experților, „deschiderea duminicală a restaurantelor poate fi utilă pentru limitarea întrunirilor de familie”. Și pe baza acestor considerații s-a decis acceptarea cererii Regiunilor, scrie Corriere.

Școlile nu se închid, cursurile pentru clasele I-VII continuă să se desfășoare cu prezența fizică la ore. Pentru instituțiile de învățământ secundar de gradul II, se intriduc forme flexibile, predarea digitală va fi crescută la 75%, iat activitățile organizate cu gestionarea timpilor de intrare și ieșire a elevilor, prin utilizarea orelor de după-amiază și cu condiția ca intrarea nu are loc în niciun caz înainte de ora 9:00 ».

Recomandarea privind călătoriile rămâne generică, trimiterea la deplasările în afara localităților a fost eliminată și, prin urmare, circulația între regiuni este, de asemenea, permisă. În Decret este scris: „Se recomandă cu tărie tuturor persoanelor fizice să nu călătorească cu mijloace de transport publice sau private, cu excepția deplasărilor pentru muncă, școală, motive de sănătate, situații de necesitate sau pentru a desfășura activități sau a utiliza servicii nesuspendate” .

„Activitățile de săli de sport, piscine, centre de înot, centre de wellness, spa-uri sunt suspendate, cu excepția celor cu asistență medicală obligatorie sau care prestează servicii care se încadrează în nivelurile esențiale de asistență, precum și centre culturale, centre sociale și centre recreative;”.

«Activitățile de divertisment în săli de pariuri, săli de bingo și cazinouri sunt suspendate; Spectacolele deschise publicului în sălile de teatru, sălile de concert, cinematografele și în alte spații, chiar și în aer liber, sunt suspendate ”.

„Activitățile comerciale cu amănuntul se desfășoară cu condiția să se asigure, pe lângă distanța interpersonală de cel puțin un metru, că intrările au loc într-un mod întârziat și că este împiedicat să rămână în incintă mai mult decât timpul necesar pentru achiziționarea bunurilor ; activitățile menționate anterior trebuie efectuate în conformitate cu conținutul protocoalelor sau ghidurilor adecvate pentru prevenirea sau reducerea riscului de contagiune „.

«Activitățile serviciilor de catering (inclusiv baruri, pub-uri, restaurante, gelaterii, patiserii) sunt permise între orele 5:00 – 18:00; consumul la masă este permis pentru maximum patru persoane pe masă, cu excepția cazului în care locuiesc toți împreună; după ora 18 este interzis consumul de alimente și băuturi în locuri publice și deschise publicului; cateringul în hoteluri și alte structuri receptive este permis fără limite de timp, limitat la clienții săi; alimentația cu livrare la domiciliu este întotdeauna permisă în conformitate cu reglementările de igienă și sănătate atât pentru ambalare, cât și pentru activitățile de transport, precum și servirea de mâncare la pachet până la miezul nopții, cu interzicerea consumului la fața locului sau în apropiere „.

Decărcați AICI textul noului decret care intră mâine in vigoare

Premierul Giuseppe Conte s-a angajat sâmbătă să accelereze programul de ajutor pentru întreprinderile afectate de criză, dar a declarat că săptămânile viitoare vor fi extrem de dificile. „Nu putem lăsa garda jos”, a adăugat el.

Sâmbătă, 24 octombrie, buletinul coronavirus în Italia a înregistrat 19.644 de cazuri noi și 151 de decese. Sunt 37.210 morți până acum.

Au fost 177.669 teste, rata de pozitivitate fiind de 11,05%: înseamnă că din 100 tampoane efectuate 11 au fost pozitive; vineri a fost de 10,5%.

Cea mai afectată regiune rămâne Lombardia (+4.956 cazuri), urmată de Veneto (+1.729), Campania (+1.718), Lazio (+1.687), Piemont (+1.548), Toscana (+1.526) Emilia-Romagna (+1.548) și Liguria (+1.035).

Pacienții internați cu simptome sunt 11.287, în timp ce cei mai grav bolnavi în terapie intensivă sunt 1.128.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
luca toni

Fostul fotbalist Luca Toni, atacat şi jefuit de bărbaţi înarmaţi în propria casă: «Copiii sunt traumatizați după o spaimă cumplită»

Milano: Româncă amendată pentru că nu purta mască. „Virusul nu există”, le-ar fi spus femeia polițiștilor