in

Guvernul anunţă expulzări pentru comunitari. Vezi ȋn ce condiţii (Video)

Guvernul italian a aprobat pe 17 iunie «noi criterii care vor permite reluarea procedurilor de expulzare forțată şi imediată a clandestinilor». Astfel a anunțat ministrul de Interne, Roberto Maroni, împreună cu premierul Silvio Berlusconi, noua prevedere a Guvernului împotriva imigranţilor clandestini. «Impreună cu decretul aprobat astăzi – remarcă Maroni – prelungim perioada de reținere în Cie (Centrul de identificare şi expulzare) de la 6 la 18 luni, prin intermediul unei proceduri de garanție care va fi examinată de judecătorul de pace»

În decretul aprobat de guvern este prevăzută, de asemenea, şi o înăsprire a normelor privind expulzarea cetăţenilor comunitari- deci şi a românilor, anunţată deja în pachetul “siguranţei publice” din luna noiembrie a anului trecut (Vezi VIDEO).

«Introducem pentru prima dată – remarcă Maroni – expulzarea și pentru cetățenii comunitari. Și această normă este în conformitate cu directiva europeană, 38 din 2004, care prevede această posibilitate în cazul în care cetățeanul comunitar nu respectă obligațiile prevăzute de aceeași directivă».

Reacţii

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a primit cu satisfacţie anunţul cu privire la expulzarea comunitarilor, justificată, după cum se poate citi în textul Directivei CE de “motive de ordine publica, siguranţă publicaă sau sănătate publică”

“De mult timp aşteptam acest instrument”- a spus primarul Romei, care a precizat: “dacă legea va fi aceea pe care o aşteptăm, va fi în sfârşit posibil ca cetăţenii comunitari să fie expulzaţi dacă violează legea, la fel ca şi cetăţenii extracomunitari(…) înainte era vorba daor de o invitaţie, acum însă e vorba de o adevărată expulzare. Expulzările vor fi valabile pentru toate cazurile de ilegalitate dovedită şi cel care va decide va fi judecătorul de pace, care va garanta cu privire la aceste proceduri”.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Observator lingvistic: La belle époque

Fructele uscate vă păzesc de boli