in

Inscripţie anti-românească la Grosseto

“Românii şi albanezii- pe rug!”- iată textul inscripţiei apărute la sfârşitul lunii septembrie pe un zid al unei clădiri din apropierea unui centru comercial din Grosseto (Toscana). Alături de inscripţie, scrisă incorect în italiană, era desenată şi o cruce celtică, simbol al  mişcărilor de extremă dreaptă.

Primii care au protestat au fost reprezentanţii comunităţii de albanezi din localitate, care, văzând că mesajul rasist nu a fost şters de către autorităţi, au cerut autorizaţia să cureţe ei înşişi zidul.

“Am rămas cu un gust amar când am văzut acea inscripţie, noi nu merităm să fim etichetaţi în acel mod, cum de altfel nu o merită nici românii, să fie clar”- a declarat  Durim Mema, exponent al comunităţii de albanezi din Grosseto, care are circa 400 de membri.

“Nu suntem toţi infractori, deşi există oameni certaţi cu legea şi printre noi. De aceea, au fost mulţi cetăţeni care s-au simţit lezaţi citind acele cuvinte, mai ales că au fost scrise pe un zid dintr-o zonă unde trec sute de persoane. Ce zic copiii noştri când citesc acele cuvinte? Dar prietenii şi colegii lor de şcoală?” se întreabă Mema, care adaugă faptul că în Albania nu există inscripţii împotriva italienilor.

Până în acest moment, nu au existat reacţii din partea asociaţiilor de români din Grosseto.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mario Cospito: „Aderarea României la Schengen ar duce la creşterea PIB-ului cu 1-3 %”

Italienii fumează ţigări româneşti