Menu
in

Întrebări? Răspunde Linea Amica Immigrazione

Informații şi sprijin gratuit străinilor din Italia și angajatorilor, din partea Administrației Publica: se pot obtine la telefon 803.001 sau 06828881, și pe web.

Roma – 24 ianuarie 2011 – Imigranții sunt printre clienții cei mai fideli ai administrației publice, și din cauza birocrației care îi constrânge să meargă de la un birou la altul, încă din prima zi în care sosesc în Italia: pentru a solicita permisul de ședere, pentru a se înscrie la serviciul sanitar, pentru a-și converti permisul de conducere sau pentru orice alt pas ce trebuie făcut în această țară.

De la o procedură la alta, numărul întrebărilor crește: ”Ce s-a întâmplat cu cererea mea de regularizare?”, ”Cum se reînnoiește permisul?”, ”Când pot solicita cetățenia?”, ”Cui îi comunic că mi-am schimbat locul de muncă?”. Pentru a oferi cetatenilor raspunsuri la intrebarile de mai sus, a fost înființată Linea Amica Immigrazione, centrul de contact al Administrației Publice, dedicat cetățenilor străini din Italia și italienilor care au de-a face cu străinii, de exemplu în calitate de angajatori.

De la telefonul fix se poate apela gratuit 803.001, de la mobil 06828881, la costul unui apel conform propriului tarif telefonic, sau se poate completa un formular la adresa www.lineaamica.gov.it/contattaci. Serviciul este gratuit, si asigurat in patru limbi (italiană, engleză, franceză și spaniolă) Operatorii raspund de luni până vineri de la 9.00 la 18.00. În alte intervale orare și pe timpul weekend-ului se pot lăsa oricum mesaje pe robotul telefonic, pentru a fi contactati înapoi. Fiecare operator are o formare specifică pe temele imigrației, însă bineînțeles există întrebări și întrebări , deci răspunsurile pot fi mai mult sau mai puțin complexe.

Este suficient un minut, de exemplu, pentru a afla unde se solicită codul fiscal, însă pentru a descoperi de ce o procedură stagneaza de un an, Linea Amica ar putea fi obligată să contacteze biroul care se ocupă de acest lucru, și în acest caz timpul de răspuns se prelungește. Serviciul prevede, așadar, două niveluri: dacă este posibil- și este cazul cel mai frecvent- operatorii răspund imediat. In al doilea caz, operatorii aprofundează subiectul și telefonează înapoi persoanei interesate, când a fost găsit răspunsul, în general în rastimp de circa două zile. Încercați si veti vedea! Nu va costă nimic si e suficient un apel telefonic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version