in

Iohannis cere retragerea ambasadorilor și consulilor din statele unde românii au fost umiliți la cozi

Președintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat, luni, președintelui Traian Băsescu să retragă ambasadorii din statele în care românii au fost „umiliți”, în contextul modului în care s-a desfășurat procesul de vot în străinătate.

„Îl rog pe președintele încă în funcție să analizeze această situație și să recheme de pe post pe toți diplomații care nu au gestionat corespunzător situația din secțiile de vot. Consider că este un gest minimal să fie retrași ambasadorii și consulii de acolo unde românii au fost umiliți. Nu pot să accept să existe situații unde concetățeni de-ai mei să fie tratați cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”, a spus Iohannis, citat de Agerpres, într-o conferință de presă.

De asemenea, el a solicitat și Guvernului să ia măsuri față de modul în care a fost organizat votul în afara granițelor.

„Cineva trebuie să suporte consecințele votului catastrofal organizat în diasporă. Guvernul va trebui să analizeze această chestiune și să-i tragă la răspundere și să-i demită pe cei vinovați de organizarea defectuoasă a votului în diaspora”, a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a mulțumit românilor din străinătate pentru faptul că au înțeles importanța votului și pentru eforturile pe care le-au depus să-și exercite acest drept.

„Vreau în acest moment să-mi exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înțeles importanța votului lor, au călătorit câteva ore până la secțiile de vot, acolo au stat mulți în ploaie, în frig, ca să voteze. Le mulțumesc”, a mai spus Klaus Iohannis.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,50% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,49%, potrivit datelor comunicate luni de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea proceselor verbale din 18.673 secții de votare, reprezentând 99,07%.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 360.000 de români au reuşit să voteze în diaspora, record în Italia cu 95.000 de alegători

Iohannis somează partidele: Începeti discuțiile pe legea votului electronic și a votului prin corespondență