in

Italia a lansat în sfârșit o viză de nomad digital – iată cum să aplici

Italia a lansat în sfârșit o viză de nomad digital – iată cum să aplici. Puține stiluri de viață sunt mai romanțate decât „dolce vita” italiană. Și, deși realitatea vieții de zi cu zi din Italia poate că nu se potrivește cu imaginea idealizată a verilor lungi și leneșe de la Mediterana și a plimbărilor cu Vespa în jurul siturilor romane, este greu de negat farmecul acestei țări europene în formă de cizmă. Dacă nu poți trăi o viață dulce în Italia, atunci unde ai putea?

Italia a lansat în sfârșit o viză de nomad digital

Ei bine, s-ar putea să fie timpul să faceți din acest vis o realitate. După trei ani de discuții, Italia a promulgat, în sfârșit, o viză pentru nomazii digitali pe 22 martie, iar cererile sunt acum deschise! Ca în cazul oricărei vize, însă, există câteva cerințe – iată tot ce trebuie să știți despre noua viză de nomad digital din Italia.
>>> Mai puțini bani trimiși de românii din Italia în țară. Ultimele date de la Banca Italiei

Cine poate aplica pentru o viză de nomad digital italian?

Începând cu 4 aprilie, lucrătorii la distanță – cei angajați de o companie din afara Italiei, dar liberi să lucreze de oriunde – și persoanele care desfășoară activități independente pot solicita viza de nomad digital din Italia. Există, de asemenea, posibilitatea ca familia solicitantului să li se alăture, sub rezerva aprobării guvernului italian.

Cât timp vor dura vizele?

Nomazii digitali pot locui în Italia timp de până la un an, dar vor avea opțiunea de a-și reînnoi viza.

Care este venitul minim pentru o viză de nomad digital în Italia?

Solicitanții trebuie să câștige cel puțin 28.000 de euro (23.992,50 lire sterline) pe an (care este triplu față de nivelul minim necesar pentru scutirea de la plata cheltuielilor de sănătate în Italia).
>>> Mai puțini bani trimiși de românii din Italia în țară. Ultimele date de la Banca Italiei

Care sunt celelalte cerințe?

Solicitanții trebuie să aibă asigurare de sănătate și cazare aranjată pe durata șederii lor și să nu fi fost condamnați pentru o infracțiune în ultimii cinci ani.

Un avantaj este faptul că nu există cerințe specifice privind educația, dar, potrivit Euronews, viza este gestionată în temeiul articolului 27 din codul italian de imigrare, ceea ce înseamnă că se adresează în special lucrătorilor cu înaltă calificare.

Cu toate acestea, taxele pe care nomazii vor trebui să le plătească sunt încă neclare. S-ar putea să vi se ceară să contribuiți cu 5% din impozitul pe venit plus 23% pentru contribuțiile sociale.

Cum să aplici pentru a fi nomad digital în Italia

Sunteți tentat? Va trebui să vă începeți cererea cu o întâlnire în persoană la un consulat italian din țara dvs. de origine și să vă aduceți pașaportul, o dovadă de angajare, o dovadă de venit, o dovadă de cazare, o asigurare de sănătate și un certificat de cazier judiciar.

Dacă lucrați pe cont propriu, va trebui, de asemenea, să solicitați un număr italian de TVA. Toți nomazii de succes au la dispoziție opt zile de la sosire pentru a obține un permis de ședere, cunoscut și ca permesso di soggiorno.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Italia interzice fumatul în locuri publice

Stop fumatului în aer liber: la Torino țigările sunt interzise la 5 metri de alte persoane

«Am cumpărat o casă în Sicilia cu 1 euro. Iată cât am cheltuit de fapt și ce am găsit înăuntru» – VIDEO