in

Italia, ALEGERI PARLAMENTARE pe 25 septembrie. Presa internațională: ”Pericol pentru unitatea UE în fața lui Putin”

Italia, ALEGERI PARLAMENTARE pe 25 septembrie. Presa internațională: ”Pericol pentru unitatea UE în fața lui Putin”.

Data alegerilor a fost oficializată pe 25 septembrie 2022. O numire importantă, și pentru că următoarele politici din Italia vor vedea intrarea în vigoare a ”reformei reducerii parlamentare, care a fost confirmată de referendumul care a avut loc în 20 și 21 septembrie 2020.

Următorul Parlament va fi astfel compus din 400 de deputați și 200 de senatori, pentru o reducere totală de 36,5% a membrilor Camerei și Senatului.

Mario Draghi a demisionat, Mattarella A ACCEPTAT demisia, Italia se îndreaptă spre alegeri anticipate

Italia, ALEGERI PARLAMENTARE pe 25 septembrie

Data alegerilor a fost stabilită de Consiliul de Miniștri după ce premierul Draghi a demisionat, iar președintele Sergio Mattarella a dizolvat parlamentul. Draghi i-a mulțumit lui Mattarella la reuniunea Consiliului de Miniștri și a confirmat că guvernul său va rămâne în funcție până la organizarea de noi alegeri.

Noile alegeri nu numai că amenință să ducă Italia timp de câteva luni într-o fază în care de facto nu se va decide nimic. La urma urmei, formarea unui guvern nu va fi ușoară.

Draghi, pe de altă parte, cu reputația pe care și-a câștigat-o ca șef de lungă durată al Băncii Centrale Europene (BCE), care a condus în mod suveran zona euro prin criza financiară, a unit surprinzător de bine, pentru o lungă perioadă de timp, politica fracturată din punct de vedere politico-partizan.

De asemenea, s-a dovedit a fi un manager de criză de succes la Roma și a reușit să dea din nou țării o greutate considerabilă pe plan internațional.

Pericol pentru unitatea UE în fața lui Putin

Această importanță nou descoperită riscă să se piardă din nou la fel de brusc. Având în vedere multiplele crize – războiul din Ucraina, inflația, criza climatică și energetică – aceasta este o lovitură grea pentru Europa, scrie ORF.

Iar dacă partidele de dreapta ar da tonul în Italia în viitor, acest lucru ar putea pune în pericol frontul unit împotriva președintelui rus Vladimir Putin, care a fost menținut până acum.

De asemenea, este probabil ca investitorii să pună și mai multă presiune asupra obligațiunilor guvernamentale italiene, având în vedere plecarea fostului șef al BCE și un viitor incert.

Prima de dobândă – în comparație cu obligațiunile germane, care sunt considerate de referință – a crescut deja brusc în unele cazuri recente.

O povară suplimentară pentru zona euro și eventualele intervenții necesare pe piața financiară ar fi probabil puțin înțelegătoare în celelalte țări. Cu atât mai mult cu cât considerentele tactice ale partidelor sunt principalul motiv al crizei.

Mattarella se supune situației

„Situația politică a dus la această decizie”, a declarat Mattarella într-un discurs televizat. El a făcut apel la partide să acționeze cu responsabilitate pentru binele întregii țări, în ciuda campaniei electorale.

Mattarella respinsese inițial demisia lui Draghi săptămâna precedentă și spera că coaliția ar putea continua. Cu toate acestea, Draghi își anunțase demisia joi dimineață, în fața unei crize profunde în cadrul coaliției de guvernare.

Acest pas a fost declanșat de refuzul a trei partide din coaliție de a participa la un vot de încredere.

Italienii și partidele se confruntă acum cu o săptămână de campanie electorală interesantă, în plin sezon de sărbători. Negocierile de coaliție ar putea să se prelungească în funcție de rezultatul alegerilor. Potrivit experților, este posibil ca un nou guvern să nu ajungă la putere până la începutul lunii noiembrie.

Prima campanie electorală din vară

Alegerile politice din toamnă sau chiar de la sfârșitul verii, așa cum este prevăzut în prezent, reprezintă o premieră pentru Italia. Politicienii vor trebui să se pregătească pentru o campanie electorală în timpul verii, ceea ce este fără precedent în republica italiană, deoarece până acum alegerile parlamentare au avut loc întotdeauna între februarie și iunie.

Campania electorală va avea loc în luna august, o lună tradițională de vacanță în Italia.

Partidul de extremă-dreapta Fratelli d’Italia, condus de populista Giorgia Meloni, este în plină ascensiune, potrivit sondajelor, cu 22% din voturi, depășind atât Lega, cât și social-democrații (Partito Democratico, PD). Meloni face presiuni pentru organizarea unor noi alegeri de luni de zile. La Roma, nu este exclus ca ea să devină prima femeie prim-ministru din Italia.

Draghi a câștigat miercuri votul de încredere în Senat, dar nu cu majoritatea largă pe care și-o dorea, deoarece cele trei partide de guvernământ Lega, Forza Italia și Mișcarea Cinci Stele nu au votat. Așa că și-a prezentat joi demisia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
romanca batran

Italia, româncă de 51 de ani, acuzată după ce s-a căsătorit cu un bătrân de 90 de ani. Prietenii: ”Sunt de nedespărțit”

omorat sotul italian

Și-a omorât soțul italian cu un ciocan de tâmplar, apoi l-a înjunghiat de 18 ori, la doar trei luni de la nuntă: ”Era gelos și violent”