Menu
in

Italia, călătorii în străinătate: carantina de 5 zile prelungită până la 30 aprilie. Valabil și pentru cine vine din România

Carantina de 5 zile pentru cei care se întorc din țările UE este prelungită până la 30 aprilie, potrivit unei ordonanțe semnate de ministrul sănătății Roberto Speranza, informează Corriere della Sera.

5 zile de izolare

Procedura pentru cei care se întorc dintr-un stat al Uniunii Europene prevede un test negativ efectuat înainte de intrarea în Italia, izolarea timp de 5 zile și pentru a ieși trebuie să aveți rezultatul negativ al unui alt tampon antigenic sau molecular.

Țările de pe listă sunt: ​​Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca (inclusiv Insulele Feroe și Groenlanda), Estonia, Finlanda, Franța (inclusiv Guadelupa, Martinica, Guyana, Reunion, Mayotte și excluzând alte teritorii situate în afara Continent european), Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda (cu excepția teritoriilor situate în afara continentului european), Polonia, Portugalia (inclusiv Azore și Madeira), Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia , Spania (inclusiv teritoriile de pe continentul african), Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, Andorra, Principatul Monaco, dar respectând restricțiile locale și la întoarcerea în Italia, în majoritatea cazurilor este obligatoriu să se supună un tampon.

Italia a intrat pe lista galbenă, românii care se întorc din această țară intră în carantină 14 zile

Austria (dar nu Tirolul), UK și Israel: 5 zile

Carantina timp de 5 zile (și nu mai mult de 14 așa cum se prevede până acum) este declanșată și pentru Austria (dar nu pentru cei care vin din Tirol care vor trebui să rămână în carantină timp de 14 zile), Regatul Unit, Irlanda de Nord, Israel.

Extra UE 14 zile de izolare

Cu toate acestea, pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene, obligația de carantină rămâne timp de 14 zile. Oricine se întoarce în Italia dintr-una dintre aceste țări sau UE trebuie, în orice caz, să fie supus unui tampon (molecular sau antigenic) efectuat în termen de 48 de ore înainte de intrarea în Italia și a cărui rezultat este negativ, să fie supus supravegherii sănătății și izolării fiduciare până la paisprezece zile și la sfârșitul izolației efectuați un alt test.

Deplasarea spre aeroport

O notă înregistrată a Ministerului de Interne a arătat clar că „este permis să mergeți la aeroport în cazul deplasărilor turistice către destinații străine nepermise”, chiar dacă locuiți în zona portocalie sau roșie. De fapt, s-a specificat că „călătoriile care vizează atingerea locului de plecare a acestui tip de călătorie sunt justificate care, așa cum este permis în general, nu pot fi supuse unor comprimări sau limitări ale performanței lor”. Prin urmare, este permisă deplasarea atâta timp cât este „auto-certificat”.

Zboruri „testate Covid”

Restricțiile nu se aplică celor care sosesc în Italia cu zboruri „Covid-tested”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version