in

Italia, familie de români cu doisprezece copii, primarul le acordă cetățenia. ”Aceștia sunt noii italieni”

Italia, familie de români cu doisprezece copii, primarul le acordă cetățenia. ”Aceștia sunt noii italieni”.

Cetățenie italiană pentru o întreagă familie: tată, mamă și 12 copii. Leonio Milan, primarul din Mansuè, o comună din provincia Treviso, regiunea Veneto, după ce a evaluat caracteristicile familiei, nu s-a gândit de două ori, scrie Il Gazzettino.

Italia, familie de români cu doisprezece copii, primarul le acordă cetățenia.

Ieri dimineață a avut loc ceremonia în primărie, cu conferirea cetățeniei lui Onisim Bizu, de 39 de ani, a soției sale Oana Bizu, de 37 de ani și a celor 12 copii ai acestora. „Onisim Bizu și soția sa Oana sunt de origine română – spune Milan – Sunt în Italia de foarte mult timp. Toți copiii lor s-au născut în Italia. De ce am decis să dau cetățenia tuturor? Pentru că sunt perfect integrați în comunitatea noastră, vorbesc foarte bine italiană, copiii lor au văzut lumina pe pământ italian și toți învață. Unii în Itis, unii în liceu, până la cei mici care merg la grădiniță. Acest tânăr cuplu a încercat întotdeauna să crească”, a declarat el, citat de presa italiană.

Capul familiei lucrează în construcții, a început ca muncitor, până când a devenit un zidar experimentat. Dar el nu s-a oprit aici. „Voia neapărat să își îmbunătățească poziția”, spune Milan, „așa că a muncit din greu și, cu multe sacrificii, a mers la școala serală până când a absolvit ca topograf. Acum este un manager de șantier foarte popular. Cei care îl cunosc bine pe primarul Milan știu că acesta nu este cu siguranță un „moale”, este un om pentru care valorile, respectul pentru reguli și onestitatea sunt pe primul loc. Prin urmare, acordarea cetățeniei italiene familiei Bizu trebuie citită tocmai în această lumină.”, a precizat primarul.

”Aceștia sunt noii italieni”

”Aceștia sunt noii italieni care contribuie la creșterea comunității noastre”, subliniază el. „Ar trebui să-i vedeți pe copiii pe care i-am primit la primărie. Foarte politicoși, erau cei care îl țineau în brațe pe cel mai mic, cei care își țineau fratele sau sora de mână. Niciodată părinții nu au fost nevoiți să îi sune înapoi. Această familie este creștină evanghelică, mai multe familii de origine est-europeană locuiesc în comuna noastră”.

În urmă cu câțiva ani, administrația a acordat permisiunea ca o magazie din zona de producție să fie folosită ca biserică evanghelică. Prezența industriilor care oferă locuri de muncă și locuințe cu chirii încă accesibile a făcut din Mansuè un municipiu atractiv pentru migranți.

Potrivit datelor Fundației Moressa de acum câțiva ani, Mansuè are 18,5% cetățeni străini, adică 936 din 5.064 de locuitori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
romanca batjocorita

Italia, româncă batjocorită de patroni: 19 ore de muncă pe zi, cazată pe niște lăzi de cartofi, fără apă și toaletă

ponte morandi italia

Italia, prăbușirea podului din Genova, procesul începe la patru ani de la tragedie: 59 de acuzați, 178 de martori