Menu
in

Italia va pune capăt stării de urgenţă anti-COVID pe 31 martie, pașaportul verde eliminat treptat

Guvernul din Italia va pune capăt stării de urgenţă anti-COVID pe 31 martie, a anunţat miercuri, 23 februarie, premierul italian Mario Draghi, potrivit Reuters. Șeful Executivului italian a promis o revenire graduală la viaţa normală după mai mult de doi ani de criză sanitară.

„Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia pandemică, pregătiţi să intervenim în caz de epidemie. Însă scopul nostru este să redeschidem total societatea. Cât mai repede posibil”, a spus Mario Draghi într-un discurs susţinut la Florența.

Italia va pune capăt stării de urgenţă

Aşa-zisul paşaport sanitar îmbunătăţit, care arată dovada vaccinării sau a trecerii recente prin COVID-19 şi care este necesar pentru a putea avea acces în mai multe locuri, va fi eliminat treptat. ”Începând cu activităţile în exterior”, a mai precizat premierul Italiei.

Starea de urgenţă, care le permite oficialilor să ocolească căile birocratice şi să impună reguli prin decrete, a fost stabilită în Italia pe 31 ianuarie 2020, a relatat Agerpres.

Măsura ar urma să expire la sfârşitul lunii viitoare şi Draghi a spus că aceasta nu va fi reînnoită. Motivul pentru care Italia va lua această decizie este că numărul de contaminări şi de decese legate de COVID-19. Acesta s-a redus în ultimele săptămâni.

Dar, totodată, guvernul italian este presat de lumea businessului. Totodată şi de unele partide politice care cer să ridice restricţiile care au fost introduse progresiv de la începutul anului 2020.

Italia a înregistrat peste 153.500 de decese asociate COVID-19 de la debutul epidemiei în această ţară, adică din februarie 2020.

Acesta este al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie. De asemenea, Italia a raportat până în prezent 12,55 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version