in

Judecați pe nedrept: cei doi români reținuți la Amatrice NU ERAU HOȚI

Totul a început pe 29 august când cuplul de români, Ion și Letiția, de 44 și respectiv 45 de ani, au fost reținuți de carabinieri lângă Amatrice. Cuplul de bunici era în mașină cu nepoțelul de șase ani. Cei trei se aflau în Italia pentru a vizita niște rude din Ponte Galeria, Roma, când s-a întâmplat incredibilul. Au fost opriți pentru un control și arestați fiind considerați autori ai unor jafuri comise în casele afectate de cutremur, deoarece în mașina lor au fost găsite mai multe bunuri și chiar și un pistol. Cei doi au ajuns chiar și pe pagina de Facebook a lui Matteo Salvini, unde acesta a postat un video și un comentariu la adresa lor.

După arestare, forțele de ordine au emis un comunicat de presă preluat de diverse publicații locale și naționale și astfel, într-o clipă, Ion și Letiția se transformă din turiști în jefuitori.

Potrivit versiunii forțelor de ordine, cuplul de români ar avea numeroase antecedente penale pentru furt și alte infracțiuni. În interiorul mașinii ar fi fost găsite obiecte utilizate pentru comiterea spargerilor. Ciudat însă. Fiindcă apoi, în timpul primului termen al procesului pentru furt, situația se schimbă în mod radical. Uneltele pentru dat spargeri devin trusă pentru înlocuirea anvelopelor mașinii, pistolul prezent în mașină era de jucărie și, mai mult, antecedentele penale au dispărut cu totul.

Pe timpul primei audieri cei doi au explicat că se aflau acolo din întâmplare, nici măcar nu știau despre cutremurul care a zguduit centrul Italiei. Cuplul este actualmente denunțat însă se află în stare de libertate deoarece nu există dovezi pentru reținerea sa. Nu numai. Mașina în care călătoreau și parte din bunurile aflate în aceasta au fost scoase de sub sechestru. Însă amărăciunea celor doi bunici e alta. La momentul eliberării lor nu și-au mai găsit nepoțelul de șase ani, prezent cu ei la momentul arestării.

Minorul a fost cazat inițial într-o comunitate din Rieti, apoi procuratura a trimit actele la Tribunalul pentru Minori din Roma care a decis ca micuțul să fie dat în grija unor asistenți maternali din Acilia, lângă Ostia. Părinții copilului s-au dus imediat în Italia pentru a-și recăpăta fiul, însă nici acum nu l-au primit înapoi. De pe 29 august au putut să-l vadă numai de două ori.

Prima audiere pentru reîncredințarea minorului familiei a fost programată pe 22 septembrie, însă din cauza lipsei unui interpret a fost amânată. Procesul bunicilor ar trebui să se încheie pe 20 octombrie și pare tot mai puțin probabilă condamnarea lor.

Cei doi bunici dorm acum cu părinții micuțului la Ponte Galeria. Așteaptă ca această poveste să ia sfârșit și mai ales să-l reîmbrățișeze pe micuț.

sursa: Il Giornaletissmo

CITEȘTE ȘI:

Matteo Salvini publică un video cu românii prinși la furat la Amatrice: ”RUȘINE. Par mai degrabă romi”

Amatrice, prima arestare pentru jaf: venise din Napoli special pentru a fura

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Familiile știau că muncesc cinstit la Verona: români șantajați pentru că se prostituau cu homosexuali în Italia

Românii șochează din nou Italia: Turistă australiană violată lângă Colosseum. «Nu, nu erau italieni, erau ”romanian”»