Menu
in

La Consulatul General din Milano, oamenii sunt ținuți în stradă, cu copii în brațe: ”Statul în ploaie este sănătos!”

Anul acesta am avut neplăcerea de a avea nevoie de un act consular de la Consulatul din Milano. Prima zi de programare, acum 40 de zile a fost aproape ok. Era o zi cu soare, chiar dacă, după părerea mea, cu prea mulți oameni la coadă in fața instituției când deja exista o programare. Mai mult, trebuia luat un ulterior număr care îți permitea să intri în consulat. Răbdare.

Am așteptat în jur de o oră în coada creată afară, apoi am intrat în sala unde sunt ghişeele în spatele cărora lucrează funcționarii consulari. În interior am așteptat o altă jumătate de oră să fiu chemată împreună cu fiicele mele. Depuse actele, trebuia să ne revedem peste 30 de zile pentru retragerea documentelor cerute. Totul in limita suportabilului, să zicem aşa…

Până ieri, când am mers să retrag actele împreună cu fiicele mele.

Zi ploioasă. 20 de oameni așteptau zgribuliți în ploaie, câțiva cu micuții după ei. Aveau programări și totuşi erau ținuți afară, uzi, chiar dacă instituția are o sală de așteptare destul de mare pentru a adăposti 20 de persoane – numărate – cu respectarea normativelor în vigoare Covid 19 și cu respectarea măsurilor de precauție. Personalul consular nu a considerat că este necesară pentru a fi pusă la dispoziția cetățenilor.

Daniel Șerban ZINELLI – consul, Lucica TUDORAN – consul și Cristian CĂPĂȚÎNĂ – consul, nu au considerat că cetățenii români au dreptul să stea în sala de așteptare a Consulatului României la Milano. Consulul general interimar Florin PASCU nu a considerat că cetățenii români, plătitori de taxe, au dreptul la condiții decente în incinta instituției pe care o conduce. Toți au considerat că statul în ploaie este sănătos!

Nu vă cunosc domnule Consul general, dar vă asigur că va veni momentul și sper în condiții plăcute sau cel puțin respectabile. Până atunci, voi trece des pe la consulat să văd în ce condiții sunt serviți cetățenii români. Da, va fi obiectivul meu în următoarea perioadă și clar îmi doresc îmbunătățiri organizative. Sunt convinsă că puteți oferi condiții decente în instituția pe care o conduceți și că vă veți ocupa personal de asta. 

Roxana Macovei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version