in

”Lăsați-ne barca!” Traficanții amenință cu armele salvatorii

Patru bărbați înarmați cu un kalashnikov cer să li se predea de către Garda de Coastă ambarcațiunea tocmai salvată în largul localității Tripoli. Va folosi pentru un alt voiaj.

2.164 de persoane. Este numărul vieților salvate numai pe 15 februarie în numeroasele intervenții în care au fost angajate Garda de Coastă, Garda de Finanțe și Marina Militară în apelele Strâmtorii Siciliei.

Tragedie pe Mediterană: Peste 300 de morți în naufragiu

În numai puțin de zece ore au primit ajutor șaptesprezece bărci. Operațiunile au avut loc la 100 și 120 de mile de coastele Lampedusei, deci pe apele teritoriale libiene. Și tocmai în fața localității Tripoli pe 15 februarie a avut loc un episod îngrijorător și fără precedent.

O patrulă a Gărzii de Coastă italiene a flancat o barcă plină cu refugiați și acorda primul ajutor. Însă la un moment dat a sosit o barcă cu patru bărbați la bord înarmați cu un kalashnikov, care i-au obligat pe italieni să le lase barca goală.

Militarilor italieni, care pe timpul acestui tip de operațiuni nu sunt înarmați, nu le-a rămas decât să se supună. Barca ”recuperată” de traficanți va folosi cel mai probabil la organizarea unei alte călătorii pe Mediterană.

”Este un fapt alarmant, care semnalează un ulterior salt de calitate în dezgustătorul trafic de femei, bărbați și copii pe Mediterană”, a comentat ministrul Infrastructurilor și Transporturilor, Maurizio Lupi, în subordinea căruia se află Garda de Coastă.

”Suntem alături de bărbații și femeile din Garda de Coastă – a adăugat Lupi – care de ani de zile lucrează pentru a salva de la moarte sigură mii de persoane și care din acest motiv își riscă viața. Astăzi cu atât mai mult considerăm că pentru a înfrunta în mod adecvat această dramă este indispensabilă o intervenție a instituțiilor internaționale în Libia”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Destinații extreme – cele mai izolate asezări din lume

Salvini, despre refugiați: ”Să-i lăsăm pe mare, avem destui!”