Menu
in

Maiolo (FLI): “Câinii, mai educaţi decât rromii”

Tiziana Maiolo, ex-deputată în Partidul lui Silvio Berlusconi a făcut o afirmaţie şocantă în cadrul unei emisiuni radio, comparându-i pe rromi cu câinii.

Fostă ziaristă la cotidianul “Il Manifesto” şi fostă activistă de stânga, Maiolo a intervenit pe postul “Radio 24”, în legătură cu cei patru copii arşi de vii într-o tabără de nomazi de la Roma: „Este mai uşor să educi un câine decât un rrom”.
Iată declaraţia făcută în direct, la emisiunea lui Giuseppe Cruciani, un cunoscut moderator: „Copii şi căţeii pot fi educaţi. În ceea ce-i priveşte pe etnicii rrom, pot spune că e mai uşor de educat căţelul meu. Ăia fac pipi pe ziduri, căţelul meu nu face pipi pe ziduri”, a spus Maiolo în direct.

“Toate etniile se pot integra, în afară de cea rromă. Rromii nu vor deloc să lucreze, pe noi ne urăsc şî încearcă să profite în orice fel de noi (…), nu ştiu să respecte regulile de igienă, fac copii doar să-i trimită la cerşit şi deseori minorii sunt obligaţi de părinţi să se prostitueze”.In legătură cu intervenţia preşedintelui Giorgio Napolitano, care a cerut case pentru populaţia rromă, Maiolo a ţinut să precizeze: „Napolitano a greşit, pentru că a vorbit în necunoştinţă de cauză, a spus că ţiganii trebuie să aibă o casă. Şi italienii nu trebuie să aibă? Ăia ne urăsc şi ne privesc ca pe ceva de care trebuie să profite sau de la care să fure; dar italianul care nu are o casă, ce trebuie să spună?”, a răspuns interogativ Maiolo.

Declaraţiile Tizianei Maiolo, actuală purtătoare de cuvânt a mişcării politice “Viitor şi Libertate” (FLI- Futuro e Libertà), proaspăt înfiinţată de către Guanfranco Fini, au declanşat imediat o polemica politică.
Fosta deputată şi-a cerut scuze, într-o notă, pentru “uşurinţa” cu care a făcut comparaţia rromi-câini, dar a susţinut că “problemele de integrare există”. Maiolo şi-a prezentat demisia din funcţia de reprezentant FLI.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version