in

Marian Mocanu: „Români pe lista lui Flavio Tosi”

Mişcarea “Europei per l’Italia”, condusă de Marian Mocanu, i-a cerut primarului din Verona, Flavio Tosi (Lega Nord), susţinerea pentru propunerea de lege ce prevede înscrierea automată a tuturor cetăţenilor comunitari pe listele electorale suplimentare.

În prezent, cetăţenii Uniunii Europene rezidenţi în Italia îşi pot exercita dreptul de vot doar dacă prezintă o cerere de înscriere pe o listă electorală suplimentară.

“Personal sunt de acord cu propunerea de lege avansată de Asociaţie – este comentariul lui Tosi – şi consider acceptabilă dorinţa unei evoluţii a normativei actuale către înscrierea din oficiu pe listele electorale suplimentare de la primăria de rezidenţă a tuturor cetăţenilor Uniunii Europene, îndepărtând obstacolele birocratice care limitează astăzi participarea multor cetăţeni comunitari, care trăiesc şi lucrează în oraşele italiene, perfect integraţi şi respectând legile şi regulile noastre, la viaţa administrativă”.

Verona: aproape 7.000 de români cu drept de vot

“Să ne gândim – a mai spus primarul Tosi – că oraşul Verona găzduieşte astăzi 8.664 de cetăţeni europeni majori şi că cea mai numeroasă comunitate este cea a cetăţenilor români, cu aproape 7.000 de persoane”.

“Cu ei, la fel cum face cu alte comunităţi, administraţia locală colaborează de ani de zile, cu spirit constructiv reciproc, la diferite iniţiative care au ca scop favorizarea integrării sociale şi cunoaşterea mai aprofundată între cele două comunităţi ale noastre”- a declarat reprezentantul Ligii Nordului.

Marian Mocanu a comentat: “Mişcarea Europei per l’Italia continuă munca pentru a determina forţele politice italiene să opereze o schimbare a legislaţiei şi să se ajungă la înscrierea pe listele electorale a cetăţenilor comunitari în mod automat, evitând cererea care astăzi trebuie completata. În urma colaborărilor avute cu partidul lui Gianfranco Fini (FLI) noi am continuat negocierile şi cu alte forţe politice italiene, pantru ca în momentul în care va ajunge în Parlament, această propunere de schimbare a legislaţiei promovată de catre noi să aibă un consens  cât mai larg.În aceste zile, secretariatul general al FLI lucrează la redactarea textului propunerii de lege. Noi am activat demersurile necesare şi cu Lega Nord precum şi cu partidele de centru-stânga. Suntem optimişti şi credem că de la alegerile viitoare, birocraţia italiană nu va mai bloca votul românesc din Italia.”

Mocanu: “Prietenie cu Flavio Tosi”

Marian Mocanu mai spune că vor fi şi români pe lista lui Tosi la Verona: „Nu ascund faptul că noi avem o legătură de prietenie cu primarul Flavio Tosi de mai mulţi ani de zile şi considerăm că ceea ce el a făcut la Verona pentru români este un exemplu pentru multe oraşe ale Italiei. Vă mai spun şi ca probabil Tosi se va prezenta la alegeri cu o lista personală şi nu excludem demisia sa din Lega Nord. Lista lui Tosi probabil va avea şi candidaţi români cu şanse reale de a fi aleşi.”

Citeşte şi:

Il Giornale, contra lui Marian Mocanu

Marian Mocanu şi-a dat demisia din PSD, pentru “incompatibilitate de funcţii”

Alegeri 2011/Mocanu îi promite lui Fassino 1000 de voturi româneşti

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum investesc elveţienii în agricultură BIO pe pământ românesc

Pe 10 iunie, românii ies să îşi aleagă primarii