in

Ministrul Cristian David, scrisoare de mulțumire adresată „eroului din Matera”

Cristian David, Ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni, a transmis o scrisoare publică de mulțumire către Vasile Damian, denumit de presa italiană ”Eroul din Matera”. Românul a fost în centrul atenţiei presei italiene după ce a salvat o femeie de 50 de ani, infirmă, rămasă blocată în apartamentul ei, într-o clădire care s-a prăbușit în centrul oraşului Matera, în Basilicata.

Eroul din Matera / A salvat o femeie din blocul prăbușit: „Un înger”

Vasile Damian, voluntar la Protecţia Civilă, care locuia în clădirea prăbuşită, a dus în braţe în afara blocului femeia care are serioase dificultăţi de mers. „Un înger”, l-a definit femeia, Anna Maria Portarulo, de 50 de ani, salvată cu câteva clipe înainte ca blocul să se dărâme.

Este pentru prima dată când un demnitar român transmite mulțumiri publice pentru acte de eroism ale unui român din străinătate.

Iată scrisoarea publică, trimisă de către ministrul Cristian David și către Ambasada României la Roma:

Cristian David, Ministru Delegat pentru Românii de Pretutindeni

 

În Italia, Asociaţia Culturală Euromediterranea din Lodi, condusă de dr. Marco Baratto, a cerut ministrului Integrării „să evalueze posibilitatea” de a oferi o recunoaştere onorifică cetăţeanului român care a salvat o viaţă la prăbuşirea de la Matera. „Acest gest, pe lângă a fi o recunoaştere clară faţă de o persoană care şi-a riscat propria viaţă pentru cel de alături, ar trebui să folosească drept mărturie despre este de împământenit, în mulţi imigranţi, simţul civic”, a afirmat Marco Baratto.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

DRP a lansat concursul de creație ”Mihai Eminescu”, destinat tinerilor români din afara granițelor

Ce spun spaniolii şi italienii despre imigranţii români: ”Muncesc, îngrijesc o societate îmbătrânită”