in

Ministrul de Interne, Marcel Vela: «Nu sunt de acord cu blocarea zborurilor către Italia, nu e corect, nici moral, nici patriotic»

Marcel Vela a declarat, joi, că susține verificarea pertinentă a celor care vin din Italia, însă nu este de acord ca românii din Diaspora să nu se poată întoarce acasă.

„Cei care sunt din zona de focar nu au voie să plece din Italia. Deci nu putem presupune că a venit din zona de focar. Nu aș dori să acuzăm oamenii care vin din Italia că sunt din focar pentru că nu au voie să plece de acolo.

Dacă vin din Italia compatrioți de-ai noștri, români din Diaspora, nu poți, ca stat, să închizi granița, să spui că nu are voie. Nu este corect nici moral și nici patriotic. Eu nu sunt adeptul închiderii zborurilor cu Italia.

Susțin să facem verificări pertinente, științifice, cu celeritate, astfel încât cei care au suspiciuni de a fi bolanvi, care au intrat în contact cu oameni bolnavi, să poată fi tratați, triați și să poată fi incluși în anumite metode, proceduri de tratament”, a spus Marcel Vela, potrivit HotNews.ro.

Întrebat dacă există variante în care să nu se mai permită zboruri dinspre Italia, ministrul de Interne a spus că se face, în prezent, o evaluare la nivel european privind metoda de reacție, în contextul coronavirusului.

„Facem o evaluare la nivel european chiar acum. Chiar acum o facem pentru că sunt mai multe metode de reacție în diferite state.

De exemplu în Danemarca sunt câțiva bolnavi depistați și s-au luat măsuri, au închis zborurile cu nordul Italiei (…). În Franța se închid școli sau anumite activități. (…) Important este să nu intrăm în panică, să știți că panica e mai periculoasă decât coronavirusul.”, a mai spus Marcel Vela.

Marcel Vela propus ministru al Afacerilor Interne a fost avizat favorabil în comisiile parlamentare. Au fost 17 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” și două abțineri.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Şapte cazuri de coronavirus în România. Trei pacienți au fost declarați vindecați

Tudor Drăgoiu, în prima linie la cutremurul de la Amatrice, mort de infarct la doar 24 de ani. ”Toată Italia îl plânge și spune cât era de bun și săritor”