in

Mircea Grosaru: „Uniţi-vă şi alegeţi un român în Parlamentul italian”

Mircea Grosaru, deputat în Parlamentul României, reprezentantul minorităţii italiene din ţara noastră, crede că asociaţiile din Italia ar trebui să se unească pentru a trimite un român în Parlamentul de la Roma.

La ultimul recensământ s-au declarat 3000 de italieni în România, cetăţeni români de origine italiană. „În realitate sunt mult mai mulţi, dar s-au amestecat cu populaţia majoritară şi nu mai au niciun fel de interes să se declare italieni.”, ne-a declarat Mircea Grosaru, aflat la Roma pentru a participa la Târgul România -Italia.

Dacă cei 3000 de italieni declaraţi au un reprezentant în Parlament, cu atât mai mult ar avea dreptul cei peste 1 milion de români dinn Italia să aibă un reprezentant în Parlamentul de la Roma.

Urarea ambasadoarei României: „Vă doresc un reprezentant în Parlamentul italian”

„Eu am avut, de-a lungul anilor, foarte multe întâlniri cu comunitatea românilor din Italia. La Roma, Milano, Bologna, şi în alte localităţi, eu le-am sugerat să găsească o soluţie, să se unească cu toţii, pentru că ar trebui să aibă un reprezentant în Parlament.

De-abia atunci, când vor avea un reprezentant în Parlament, vor vedea că se va schimba şi mentalitatea despre românii din Italia. Se schimbă foarte multe lucruri, pentru că politic, multe lucruri se tratează la un alt nivel şi există altfel de înţelegere faţă de anumite fenomene care apar.

Au fost foarte multe incidente care au apărut în Italia, din cauza cetăţenilor români, dar tot politicul a fost cel care le-a rezolvat.

Partea politică este foarte, foarte importantă”, ne-a declarat Mircea Grosaru.

Sorin Cehan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mircea Dinescu: «Eu nu pot să trăiesc decât în România”

Au jefuit un conaţional în Sicilia: l-au bătut cu sălbăticie pentru 1.500 de euro