in

Mitingul Diasporei a început deja în Piaţa Victoriei. Obiectiv: Ocuparea Guvernului, alegeri anticipate

Cu puţin înainte de miezul nopţii, primele maşini ale românilor au ajuns în Piaţa Victoriei. S-au bucurat de întâlnire şi au plecat să se odihnească pentru protestul de vineri, scrie Mediafax. În piață au fost mereu câțiva manifestanți, cu corturi și pancarte prin care cer demisia Guvernului. De dimineață numărul celor din piață a început să crească. Deși s-a vehiculat o cifră simbolică, de un milion, probabil vor participa mult mai puțini. Important este cum se vor comporta.

Ocuparea Guvernului

Unul dintre inspiratorii acestui miting, Mălin Bot, distribuie de mai multe zile un apel la ocuparea guvernului.

«Trebuie să ocupăm Piața Victoriei și curtea Guvernului României. O ocupăm legal, iată cum.

Constituția ne dă dreptul de acces în orice instituție publică, pentru a depune petiții, luni depunem toți petiția noastră, vineri ne așezăm la coadă, atât de simplu este și legal Jandarmeria nu are dreptul să ne oprească.

Dacă vor încerca, ne vom apăra drepturile legale. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre și nimic nu se obține fără luptă.

Dacă ne strângem un million și seara plecăm acasă, ne adunăm degeaba, ne vor ignora. Mai bine să fim 10.000 de patrioți hotărâți și determinați să-și atingă scopul. Vineri mergem toți în curtea Guvernului să ne punem la coadă. Dacă nu facem asta, Dragnea devine invincibil.

Guvernul trebuie ocupat și avem justitifcarea legală.

Scopul e demisia lui Dragnea din Parlament, demisia Guvernului Dăncilă, stoparea legilor pentru corupți. Alegeri anticipate.», sunt propunerile lui Bot.

Jandarmii sunt pregătiți

Numărul jandarmilor care vor fi prezenţi, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piaţa Victoriei va fi dimensionat gradual în funcţie de numărul protestatarilor. Reprezentanţii Jandarmeriei precizează că forţele de ordine nu se vor confrunta cu cetăţenii.

“Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanţi, nu avem obligaţia legală. Sunt afirmaţii, îndemnuri la violenţă, ură şi intoleranţă, ameninţări cu moartea la adresa jandarmilor. Autorităţile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică şi violenţa. Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetăţenii, noi asigurăm ordinea, siguranţa manifestanţilor şi a celorlalţi . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atitudini. Jandarmeria este o instituţia apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, a anunţat joi, lt.col.Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română.

Reprezentanţii Jandarmeriei cer manifestanţilor să protesteze paşnic.

“Scopul misiunilor este de a asigura un climat de ordine publică. Dispozitivul nostru va fi dimensionat gradual în funcţie de numărul de persoane din spaţiul public. Dacă va fi nevoie de suplimentare, o vom face. Recomandările noastre către oameni sunt să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele şi să anunţe comportamentele antisociale. La ultimele evenimente au fost incidente cu forţele de ordine. Am avut jandarmi muşcaţi, zgâriaţi, loviţi. Nu ne facem singuri dreptate. Jandarmii au obligaţia de a sancţiona comportametele antisociale. Solicităm să nu vină cu bagaje voluminoase, iar cei cu copii să stea la depărtare de cei cu comportament antisocial. Există mereu un grup restrâns care provoacă. Să se delimiteze de grupurile acestea. Cu toţii vrem să ajungem sănătoşi acasă”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Democrație de import

Mario Mocan, care locuieşte la Londra, a declarat că românii din diaspora au venit pentru a aduce democraţia reală în România, din vest, nu din est. ”Suntem pe drum de două zile, încercăm să aducem cât mai mulţi oameni la Bucureşti, la mitingul diasporei din Piaţa Universităţii. Cine vrea o schimbare să vină la Bucureşti alături de noi. Am fost în jur de 300 de maşini împărţite în 18 coloane care au intrat în ţară. La miting nu vrem partide politice lângă noi, este UN PROTEST APOLITIC, al oamenilor simpli”, a spus Mocan.

Primele coloane de maşini cu români din Diaspora au fost întâmpinate miercuri seara în Vama Borş de zeci de orădeni, care le aşteptau cu steaguri tricolore şi bannere cu mesaje antiguvernamentale, scrie Mediafax.

Noi, poporul, cerem alegeri anticipate. Demisia Dragnea şi Tăriceanu din Parlament”, ”Stoparea legilor pentru corupţi”, ”Desfiinţarea comisiei Iordache care legalizează corupţia”, ”Demisia Guvernului marionetă Dăncilă”, ”Confiscarea extinsă a averilor corupţilor condamnaţi” scria pe bannerele aduse de orădeni. Oamenii au scandat ”Afară cu PSD din ţară”, ”PSD ciuma roşie”, ”România trezeşte-te”. Printre românii care au intrat prin Vama Borş s-au numărat familii din Marea Britanie, pornite în urmă cu trei zile, dar şi din Italia şi alte state europene.

Manifestările au continuat şi în timpul zilei de joi, când tot mai multe maşini cu români au intrat prin vama Borş.

Proteste ale românilor la Milano și Torino: ”Lupta împotriva corupției este un proces îndelungat, dureros și urât…noi #Rezistăm”

PSD Vrancea are antecedente la jignirea diasporei. Consilier județean: ”Cu ale cui valize fug românașii din diaspora?”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Munca în străinătate a însemnat sacrificii și destrămarea familiei : «Am și nepoți. Pentru ei sunt bunica din calculator»

Tudor Chirilă, cântec pentru diaspora: „Am să mă-ntorc acolo iară, în ţara în care m-am născut”