Menu
in

Moțiunea depusă de liberali e MOȚIUNEA CONTRA AMBASADOAREI DE LA ROMA

Partidul Național Liberal a depus vineri la Parlament o moțiune de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului în diaspora. În textul moțiunii, liberalii fac referire la incidentele din Italia, care s-au soldat cu intervenția violentă a forțelor de ordine.

”Românii de peste hotare au fost loviți şi atacați cu gaze lacrimogene doar pentru că au manifestat un spirit civic”, se precizează în textul moțiunii, prezența suplimentară a carabinierilor fiind cerută de, atenție!!!, ambasadoarea Dana Constantinescu. ”… pentru că forţele de ordine din statul unde sunt acreditate misiunile diplomatice ale României suplimentează efectivele de pază şi ordine doar la solicitarea scrisă a ambasadelor.”


Lipsa secțiilor de votarea a dus într-adevăr la un haos de nedescris în multe orașe din Italia, Anglia Germania, etc. dar nicăieri, în afară de Torino, nu s-a cerut intervenția ÎN FORȚĂ a poliției.

Vine automat și întrebarea: se aștepta ambasadoarea de la Roma să existe atât de grave manifestații încât să ceară SCRIS suplimentarea efectivelor de ordine și intervenția violentă și cu gaze lacrimogene?

Surprinzător, moțiunea liberalilor, făcând referire la gravele episoade de la Torino, unde electorii români au fost bătuți de carabinieri și împrăștiați cu gaze lacrimogene, arată cu degetul spre Ambasada României de la Roma, fără niciun echivoc. Moțiunea explică faptul că vina de a fi chemat forțele de ordine pentru a-i bate pe românii care manifestau cu spirit civic aparține Ambasadei, în speță Ambasadoarei Dana Constantinescu de la Roma, a cărei demisie a fost cerută în numeroase rânduri de membri neînregimentați ai comunității.



Iată pasajul surpriză din moțiunea liberală:

«Această atitudine pe care o contestăm şi cerem să înceteze a dus la realitatea inacceptabilă că românii de peste hotare au fost loviți şi atacați cu gaze lacrimogene doar pentru că au manifestat un spirit civic. Și asta exclusiv din vina Guvernului Ponta – pentru că forţele de ordine din statul unde sunt acreditate misiunile diplomatice ale României suplimentează efectivele de pază şi ordine doar la solicitarea scrisă a ambasadelor. În urma acestui moment, pe care dorim să nu-l uitaţi, Partidul Naţional Liberal şi-a asumat să pledeze cu îndârjire pentru soluţii prin care drepturile politice ale tuturor românilor, din ţară şi de peste hotare, să fie respectate.»

Moțiunea de cenzură pe tema votului în diaspora: „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version