Menu
in

Napoli, o fetiță îi povestește tatălui său: „La școală mă cheamă „caca”pentru că sunt neagră»

„Tati, de ce m-am născut neagră? La școală îmi zic „caca”, nu vreau să fiu toată închisă, vreau să fiu toată albă”. Te înfioară dialogul unei fetițe de culoare, de doar patru ani, cu tatăl ei, gestionatul unui bar din provincia Napoli. Bărbatul a filmat izbucnirea fetiței sale și a postat-o ​​pe Facebook, renunțând la privacy pentru a denunța climatul de intoleranță crescândă.

„Niciodată nu aș fi vrut să public un astfel de videoclip – scrie părintele – dar am datoria de tată să o fac. Să fie clar că nu este o acuzație pentru copii, care nu sunt vinovați. Este o modalitate de a face adulții să înțeleagă răul pe care îl putem provoca cu superficialitatea noastră „. Tânărul tată a explicat, citat de Corriere del Mezzogiorno, că a avut copilul de la partenera sa, o italiană de origine ghaneză. Fiica lor are patru ani și este foarte isteață și sensibilă. „Povestea continuă de cel puțin un an – spune tatăl – legătura „caca-piele închisă la culoare” a făcut-o ea singură, este foarte sensibilă. Trebuie să spun că profesorii, după ce au văzut videoclipul, au fost mișcați și au făcut o reuniune în sala de clasă.”



Tatăl dorește să clarifice că nu dorește să acuze pe nimeni, cu atât mai puțin școala. Scopul videoclipului este de a crește gradul de conștientizare. Cazul fetiței de culoare mici vine la doar câteva ore după povestea pasagerei din Napoli, care pe un tren de la linia Circumvesuviana a apărat un imigrant de la atacurile verbale ale unui tânăr xenofob și a devenit eroina pe web, după ce filmulețul făcut de către un alt pasager a fost publicat pe social media.

Scandal la Treviso, afiș expus într-un local : ”În acest restaurant nu lucrează străini”. Patronul: ”Nu este rasism, este calitate”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version