in

Nicuşor Dan a înnebunit? A sărit la gâtul lui Fuego într-un mesaj adresat românilor din diaspora

Nicuşor Dan, preşedintele partidului USR – Uniunea Salvaţi România, în extrem de puţinele postări şi intervenţii la adresa românilor din diaspora, alege să sară la gâtul nevinovatului Fuego, atribuindu-i fără nicio logică sau bun-simt imaginea unui cântăreţ care cântă prin străinătate în campaniile electorale. Reacţie halucinantă a politicianului, o adevărată jignire adusă lui Fuego şi implicit românilor din străinătate care au umplut până la refuz sălile unde a concertat artistul.

Fără a avea vreo vină (Fuego a cântat doar de două ori în Diaspora alături de Irina Loghin, în ocazii electorale, fără să facă însă campanie electorală) este nominalizat de Nicuşor Dan într-o postare pe Facebook. La fel de gravă este şi folosirea imaginii artistului în fotografia care însoţeşte postarea pe facebook.

Reacţiile internauţilor nu au întârziat să apară. ”Îmi voi retrage like-ul la o postare anterioară a USR, pentru că o astfel de abordare nu mă reprezintă. Nu sunt fan Fuego şi l-am votat pe ND acum 4 ani, însă nu mă asociez cu astfel de mesaje.” a scris unul dintre amicii virtuali ai politicianului, mesaj pe care îl regăsim în sute de răspunsuri legate de postarea lui.

”Noi credem că parlamentarii ar trebui să fie parlamentari, nu impresari. “Parlamentarii diasporei” de până acum au crezut invers, că un concert „rezolva” problemele românilor din afară ţării. De aceea, noi ne vom ocupa de problemele voastre serioase, nu de turneele lui Fuego. Da, am strâns semnăturile necesare candidaturii USR în diaspora! Mâine depunem listele şi anunţăm candidaţii.” a scris preşedintele USR.

Fuego i-a răspuns lui Nicuşor Dan, exprimându-şi ”stupoarea că numele şi imaginea sunt atrase într-un joc, într-o dispută”… politică.

”Observ cu stupoare că numele şi imaginea mea sunt atrase într-un joc, într-o dispută care nu ar trebui să mă implice sau să mă privească în mod direct pe mine. Este vorba despre felul în care domnul Nicuşor Dan, de altfel un intelectual rasat, a ales să-şi facă prezentarea campaniei sale electorale pentru a obţine un mandat din partea diasporei. Astfel, am ajuns cu poză şi cu nume pe un afiş pe care sincer nu-l înţeleg. De ce ar fi nevoie că un om integru şi profesionist să facă apel la asemenea subterfugii, dornice de a stârni reacţii?

Nu văd cum o platforma politică sau o anumită ideologie, ori vreun plan de campanie m-ar putea include pe mine şi muzică mea. Să ne înţelegem! Eu de mai bine de trei ani nu mai cant în nicio campanie electorală. Oricum am fost întotdeauna apolitic, considerând acest domeniu unul care nu are a face cu ceea ce transmit eu. În diaspora este o onoare să cant şi ori de câte ori am ajuns, în orice context, am făcut-o cu mare satisfacţie şi împlinire pentru că am putut aduce un pic de alinare celor plecaţi! Numai că nu se întâmplă asta foarte des.

În ultimii cinci ani am cântat doar de câteva ori. Oamenii aceia au plecat din România din anumite motive. Acestea cred eu că ar trebui să-i ridice semne de întrebare domnului care consideră că eu sunt „principalul inamic al diasporei româneşti”. Dar ce se face domnul Nicuşor Dan dacă oamenii din diaspora vor vrea în continuare, chiar şi de la el, muzică celor care, cu bune şi rele, le alina dorul de acasă, de locurile în care ar stă, dacă ar fi pâinea mai albă – artişti precum Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Benone Sinulescu şi mai toţi colegii mei care cânta despre patriotism în afară ţării, despre casă şi despre bucuria de a fi român. I

ar dincolo de toate acestea, nu mi se pare în regulă să te foloseşti, la propriu, de numele şi imaginea cuiva, care nu are legătură cu ţine şi ideile tale, pentru a câştigă un mandat timp de patru ani. Nu cred că e un start pe măsură. Personal, am ştiut mereu să-mi transmit gândurile şi mesajele fără să apelez la cineva. E mai onest şi mai principial să lupţi cu armele proprii!”.

Nu au întârziat să apară reacţiile, în aproape toate fiind condamnată postarea lui Nicuşor Dan.

”Îmi pare rău că v-am donat bani. Eram pregătit să va votez, renunţând la ceilalţi avuţi în vedere. Dar după asta nu va mai votez.”

”Acum Fuego, ar trebui să va ia banii, mai nesimţiţilor, să îşi împodobească bradul… Cu un avocat, rezolva.”

”Am rugămintea să scoateţi poză. Gestul nu va reprezintă. Ba chiar va face un deserviciu. Mulţumesc!”

”Cred că asta e cel mai de jos punct pe care l-a atins strategia de comunicare a USR-ului. Mutatis mutandis, vi-l imaginaţi pe Gandhi sau pe Mandela coborându-se la asemenea ironii, în orice împrejurare.”

”Nu văd legătură cu FUEGO!El e un mare artist care-şi vede de treaba şi care a ajuns sus de tot pe muncă lui!Aţi face bine să va vedeţi şi d-voastră serios de treaba şi să ajungeţi unde va doriţi pe muncă cinstită,nu aruncând vorbe sau dând în oameni.”

”Îmi voi retrage like-ul la o postare anterioară a USR, pentru că o astfel de abordare nu mă reprezintă. Nu sunt fan Fuego şi l-am votat pe ND acum 4 ani, însă nu mă asociez cu astfel de mesaje. Dacă poză sau mesajele că acesta va reprezintă, atunci îmi pare rău că am umblat printre prieteni, colegi şi familie pentru semnături. .. Am înţeles mesajul din spatele pozei, însă felul în care e transmis, lasă de dorit!”

N.R. La ora publicării acestui articol, Nicușor Dan a șters postarea!


Andi Rădiu
[email protected]

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Astenia de toamnă. De ce apare și care sunt remediile

Partidul lui Nicușor Dan și-a desemnat candidații în DIASPORA. Iată lista completă