Menu
in

Nini teroristul a vrut să arunce în aer o fabrică de jucării din Marche

Cu maşina plină de butelii, un român a vrut să arunce în aer o fabrică de jucării din Recanati. Ioan Nini, 44 de ani, rezident la Montefano (Macerata), este la această oră cel mai căutat om din regiunea Marche. Zeci de echipaje ale poliţiei şi carabinierilor sunt pe urmele lui, după ce acesta a încercat să arunce în aer fabrica de jucării Clementoni, din Recanati, unde se pare că a lucrat timp de 12 luni, în perioada 2009-2010.

Românul a intrat astăzi, 28 iunie, în incinta fabricii în jurul orei 7, la volanul unui Matiz. Potrivit La Repubblica, pentru a trece de bariera de la intrare a apelat la o stratagemă. A aşteptat să apară un camion care a intrat în fabrică şi s-a ţinut de el, după care a parcat autoturismul în apropierea clădirii principale de producţie a firmei. Autoturismul era încărcat cu butelii GPL de 15 şi 25 de litri şi o canistră de 60 de litri de diluant, extrem de inflamabil.

Înainte de a fugi, românul a aruncat în interiorul maşinii o cârpă aprinsă cu intenţia clară de a provoca o explozie. Doi muncitori de la Clementoni au observat flăcările şi au avut prezenţa de spirit să stingă rapid focul cu extinctoarele. Au chemat urgent poliţia şi pompierii declarând că după stingerea focului au observat în interiorul maşinii un telefon mobil, legat prin câteva fire, de canistre.

E oficial: primul clan mafiot românesc din Italia se numeşte „Brigada”, 17 arestări la Torino

Ioan Nini a fugit de la locul unde parcase mașina, apoi a atacat o femeie, învățătoare la o școală din apropiere, și după ce i-a pulverizat spray paralizant în față, i-a furat mașina, continuându-și fuga. Nu se știe încă motivul pentru care românul a vrut să arunce în aer fabrica, singurul detaliu l-a dat un angajat care și-l amintea ca acesta a fost angajat, cu contract pe termen de un an, în perioada 2009-2010.

De remarcat este și faptul că fabrica de jucării Clementoni sărbătorește în această perioadă, 50 de ani de activitate.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version