in

Noile culori în Italia, regiunile galbene, portocalii și roșii: reguli și schimbări de la 3 mai

În zona galbenă se află acum Lombardia, Lazio, Toscana, Veneto, Piemont, Abruzzo, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Marche, Molise, Piemont, Umbria și provinciile autonome Bolzano și Trento.

Zona portocalie include Basilicata, Calabria, Puglia, Sicilia și Valle d’Aosta. Singură, în zona roșie, Sardinia.

Aceste culori s-ar putea schimba din 3 mai, potrivit noilor date despre infecții, indicele Rt, incidența la 100.000 de locuitori, potrivit AdnKronos.

Italia, al patrulea val de Covid, alarmă pentru redeschidere. Virusologi: „Risc de infecții cu explozie la sfârșitul lunii mai”

Majoritatea regiunilor galbene ar trebui să primească confirmarea culorii.

Lazio, de exemplu, raportează că indicele Rt este la 0,85, în creștere față de 0,78 săptămâna trecută. „Incidența este de 139 la 100 de mii de locuitori”, stabilă față de 140 de cazuri / 100 de mii în urmă cu o săptămână, spune consilierul pentru sănătate Alessio D’Amato.

“Rt din Liguria este între 0,85 și 0,86, deci aș spune o scădere mai mult sau mai puțin confirmată de toți indicatorii. Indicatorii de calitate sunt toți ok, terapia intensivă este sub 30%, internările sunt sub 40%”, spune guvernatorul Liguriei, Giovanni Toti. „Suntem în zona galbenă, dar nu ne putem lăsa garda jos.”

“Cu Rt la peste 0,86 și 129 pozitivi la 100 de mii de locuitori, suntem în zona galbenă, dar suntem la câteva trepte de trecerea la portocaliu. Depinde, așadar, de noi să rămânem în galben ”, spune președintele Regiunii Veneto, Luca Zaia.

Situația legată de epidemie se îmbunătățește în Piemont: există o reducere suplimentară a cazurilor raportate. Procentul pozitiv de tampoane scade de la 9% la 8%, iar numărul focarelor active sunt reduse.

Rata de ocupare a paturilor obișnuite scade în continuare, revenind, după șapte săptămâni, la valoarea prag de 40%, în timp ce cea a paturilor de terapie intensivă rămâne în continuare peste prag, care, totuși, scade de la 45% la 38% ocupare. Indicele Rt crește la 0,78, dar rămâne mult sub 1 pentru a cincea săptămână consecutivă.

„Transferurile” pot apărea între zona portocalie și cea roșie.

Sardinia, zona albă de la începutul lunii martie, în prezent roșie, își propune să treacă la portocaliu prin exploatarea efectului restricțiilor adoptate în ultima perioadă. Săptămâna trecută a rămas la o incidență de sub 250 la 100.000 de locuitori.

Valle d’Aosta riscă în schimb să intre în zona roșie, depășește cu câteva unități limita de 250 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

REGULI

CĂLĂTORIE ÎNTRE REGIUNI GALBENE – Din 26 aprilie, călătoriile între regiunile galbene sunt permise: nu este necesară autocertificarea.

În special, regulile pentru vizitele private până în 15 iunie în regiunile galbene s-au schimbat.

Patru persoane vor putea ajunge la o altă casă privată, și vor putea aduce cu ei copii minori, chiar mai mari de 14 ani, fără a fi luați în calcul.

Aceste mișcări pot avea loc și între diferite regiuni galbene și nu contează dacă călătoria implică traversarea unei regiuni portocalii sau roșii.

Aceste vizite, pe de altă parte, pot avea loc în zona portocalie, în limitele municipiului. În fine, acestea sunt interzise în zona roșie.

Dar deplasările sunt posibile pentru accesul la locuințe secundare, chiar dacă acestea se află în zona portocalie sau roșie. Mișcarea, inclusiv cei care se întorc la reședința lor, nu necesită certificate de vaccinare sau recuperare și tampoane.

BARURI ȘI RESTAURANTE – În zona galbenă, noi criterii de redeschidere pentru baruri și restaurante care vor putea găzdui clienți pentru prânz și cină, doar în aer liber. Pot sta doar la masă maximum patru persoane, cu excepția cazului în care locuiesc împreună (limita nu se mai aplică). Distanța este fixată la un metru.

De la 1 iunie, doar în zona galbenă, restaurantele vor fi deschise și în interior, între orele 5-18. Pot sta doar la masă, maximum patru persoane, cu excepția cazului în care locuiesc împreună.

La baruri. serviciul la mesele exterioare și chiar la tejghea este permis numai „în prezența structurilor care permit consumul în aer liber”. În caz contrar, numai serviciu de masă și de luat, permis până la ora 18:00.

În zona portocalie și roșie, barurile și restaurantele sunt închise. Luarea de alimente și băuturi rămâne permisă până la ora 18 de la baruri și până la ora 22 la barurile de vinuri, crame și restaurante. Livrarea la domiciliu a alimentelor și băuturilor este întotdeauna permisă.

ȘCOALA – „Din 26 aprilie și până la sfârșitul anului școlar elevii se întorc la cursuri chiar și în licee (școli secundare superioare). Prezența este garantată în zona roșie de la 50% la 75%. În zona galbenă și portocalie din 70% 100% ”, a anunțat Palazzo Chigi într-o notă.

În ceea ce privește universitatea, “în perioada 26 aprilie – 31 iulie, în zonele galbene și portocalii, activitățile se desfășoară în principal în prezență. În zonele roșii se recomandă favorizarea în special a prezenței studenților din primul an”.

SPORT, SĂLI DE SPORT ȘI PISCINE – Sălile de sport și piscine rămân închise. “Din 26 aprilie 2021, în zona galbenă, în conformitate cu liniile directoare în vigoare, este permisă desfășurarea oricărei activități sportive în aer liber, inclusiv activități de echipă și de contact. În plus, din 15 mai 2021, tot în zona galbenă, se permit activitățile piscinelor în aer liber și, de la 1 iunie, cele ale sălilor de sport”, se arată în nota de la Palazzo Chigi.

În zona portocalie este permisă desfășurarea activităților sportive sau motorizate în aer liber, chiar și în zonele echipate și în parcurile publice, cu condiția ca în orice caz să se respecte distanța de siguranță interpersonală de cel puțin 2 metri pentru activitățile sportive, cu excepția cazului în care prezența unui îngrijitor pentru minori sau pentru persoanele care nu sunt complet autosuficiente.

Este permisă deplasarea la centrele și cluburile sportive publice și private din propria municipalitate sau, în absența unor astfel de structuri, la municipalitățile învecinate, pentru a desfășura activități sportive de bază exclusiv în aer liber. Utilizarea vestiarelor interne în cluburi este interzisă.

În zona roșie, sportul de bază și activitatea fizică în general la centrele și cluburile sportive publice și private, atât în ​​aer liber, cât și în interior, sunt suspendate. Sporturile de contact sunt interzise.

CINEMA, TEATRE, CONCERTE – Din 26 aprilie cinematografele, teatrele, sălile de concerte, cluburile live se vor redeschide pentru public în zona galbenă. Trebuie să existe locuri amenajate și la o distanță de un metru unul de celălalt. Capacitatea maximă permisă este de 50% din cea maximă autorizată și, în orice caz, nu depășește 500 de spectatori în interior și 1000 în aer liber, a anunțat Palazzo Chigi. În legătură cu tendința epidemiologică și caracteristicile siturilor, va fi posibilă autorizarea prezenței unui număr mai mare de spectatori în aer liber, în conformitate cu indicațiile CTS și liniile directoare.

inmatriculare masini

Înmatricularea mașinii într-o singură zi. O singură instituţie se va ocupa de întregul proces

În timp ce prețul cuprului explodează, guvernul vinde Moldomin, al doilea cel mai mare zăcământ de cupru din România