in

Opt partide se vor bate pentru a reprezenta Diaspora în Parlament. Iată lista completă a candidaților

Biroul Electoral din Străinătate (BES) a anunțat, joi 13 octombrie, că în cursa electorală pentru Circumscripția 43 Diaspora au intrat opt partide. Candidatul unui partid a fost respins. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru diaspora a expirat miercuri, 12 octombrie, la miezul nopții.

Românii din afara granițelor vor fi reprezentați și în următoarea legislatură de patru deputați și doi senatori.

Iată candidaturile propuse de către cele opt partide pentru Circumscripția 43 Diaspora:

Lista Partidului Social Democrat este deschisă la Senat de Marius Vili Sârbu, iar la Deputați de Veaceslav Saramet.


 

Partidul România Unită deschide lista pentru Senat cu Florin Gheorghe Tătaru, iar la Deputați cu Gheorghe Turda.


 

Daniel Țecu este cel care deschide lista propunerilor Partidului Mișcarea Populară pentru Senat și Constantin Codreanu pentru Camera Deputaților.


 

Cornel Răduță este primul pe lista celor propuși de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru un fotoliu în Senat, iar Aurelian Mihai speră să mai obțină încă un mandat de deputat.


 

Partidul Național Liberal intră în luptă cu Viorel Badea la Senat și Mihai Alexandru Voicu la Camera Deputaților.


 

Uniunea Salvați România propune pe primele locuri pe Radu Mihai Mihail la Senat și Manuel Costescu la Camera Deputaților.


 

Uniunea Democrată Maghiară din România speră ca Peter Kovacs să obține un mandat de senator, iar Pal-Tivadar Magyari să obțină un mandat de deputat.


 

Partidul Alianța Noastră România deschide lista pentru Senat cu Ion Costaș, iar pe cea pentru Camera Deputaților cu George Alexander.


 

*Candidatura Dorinei Xifta, propusă pe lista Deputaților a fost respinsă de Biroul Electoral din Străinătate din cauză că nu are domiciliul în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italienii, popor de emigranți: aproape 5 milioane în străinătate

Megaproiect pentru românii din străinătate. Ministrul Maria Ligor: ”Vom demara Digital Diaspora, diplomații noștri vor opera în mediile virtuale”