in

Papa celebrează Prima Comunione în biserica unui preot român din Roma

Papa Francesco va celebra slujba de Prima Sf. Împărtăşanie (Prima Comunione – it.) pentru un grup de 44 de copii la o biserică din Prima Porta (Roma) unde paroh este un preot român, Benoni Ambarus, scrie La Repubblica. Ziua evenimentului este duminica de 26 mai.

Benoni Ambarus, cunoscut de toată lumea ca „padre Ben„, spune că în program pentru 3 martie era o vizită la Ratzinger.

„Dar cu trei zile înainte Benedict al XVI-lea şi-a dat demisia. Astfel, odată ce a fost ales noul papă, am solicitat o nouă întâlnire. Întâlnirea a fost acceptată. Papa, mi s-a comunicat de la Sfântul Scaun, «poate veni, dar în ultima duminică a lunii mai».

Papa Francisc a spălat picioarele unui tânăr deţinut român VIDEO

Cei care erau în sacrestie povestesc că în acea dimineaţă părintele Ben, imediat ce a închis telefonul mobil, a rămas fără cuvinte, cu ochii visători, şi ca un copil, a spus: „Papa Francisc a spus că vrea să oficieze personal primele împărtăşanii. Aici la noi. La biserică”.

Din acel moment au început pregătirile la biserica Sf. Elisabeta şi Zaharia. O bisericuţă de 550 de metri pătraţi cu cărămizi roşii din Prima Porta, cartier periferic pe via Flaminia, la Roma.

Audiența Papei Francisc cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române

Cel care a intermediat acest „miracol” este părintele Giovanni Lamanna, preşedintele unui centru de refugiaţi. Papa l-a sunat pe părintele Lamanda direct pe celular. „Alo! Sunt Papa Francesco„. Si din cealaltă parte: „Cine?”. „Cum cine? Sunt eu, Papa. Mi-ati trimis o scrisoare, nu?”.

Papa a confirmat personal că va veni la prima împărtăşanie a copiilor.

“Este foarte necesar să cooperăm”- mesajul Patriarhului României către Papa Francisc

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mândria de a fi est-european

Atenţie la ce cumpăraţi pentru Paşte: carne de miel sau de câine?