Menu
in

Papa Francisc a spălat picioarele unui tânăr deţinut român VIDEO

Catolicii din întreaga lume vor sărbători, duminică, primul Paşti alături de noul Suveran Pontif.  Papa Francisc a dorit să-şi petreacă seara din Joia Mare împreună cu cei 120 de tineri deţinuţi din şcoala de corecţie Casal del Marmo, la periferia Romei. În cadrul ritualului “La lavanda dei piedi” (spălarea picioarelor), Papa a dorit spele picioarele a 12 tineri  aflaţi în închisoarea pentru minori. Unul din ei este Ciril, un tânăr român acuzat de tâlhărie, scrie Il Messaggero.

Pentru prima oară, Papa a spălat şi picioarele a două tinere, o catolică  italiancă şi o minoră musulmană născută în Serbia.

“Îl aştept pe Papa aşa cum mi-aş aştepta rudele”, a spus Ciril (numele dat de jurnaliştii italieni tânărului, pentru a nu-i dezvălui identitatea). Alături de român, au mai fost aleşi pentru ritualul spălării picioarelor alţi tineri, criteriul fiind acela al diversităţii de etnie şi religie. Printre ei, se aflau un sud-american şi un marocan musulman.

“Nu mai am vise, mama mea a murit, nu-l mai văd deloc pe tata. În curând mă vor muta în închisoarea pentru adulţi”, a povestit Ciril.

Papa a dăruit tuturor ouă de ciocolată şi alte dulciuri tradiţionale de Paşti, iar tinerii i-au făcut cadou un obiect creat de ei, în atelierul de tâmplărie al casei de corecţie.

GALERIE FOTO IL MESSAGGERO

Papa Francisc a aprobat, cu o zi înainte- miercuri seară- la Roma decretul privind martiriul slujitorului lui Dumnezeu, mons. Vladimir Ghica, preot diecezan. Născut la Istanbul (Turcia) la 25 decembrie 1873, mons. Vladimir Ghica a fost ucis pentru credinţa catolică la închisoarea de la Jilava (Bucureşti) pe 16 mai 1954. Prin aprobarea acestui decret papal, martirul Vladimir Ghica urmează să fie proclamat „Fericit” în cadrul unei ceremoniei de beatificare ce va fi anunţată în viitorul apropiat, informează Radio Vatican.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version