in

Partidul Național al Străinilor din Italia s-a retras din cursa electorală

La mai puţin de o săptămână de la aprobarea simbolului şi programului electoral de către Ministerul de Interne, Partidul Naţional al Străinilor din Italia (PNSI) şi-a anunţat, luni, retragerea din cursa electorală. Prin urmare, partidul, cu sediul la Napoli, nu îşi va mai prezenta lista de candidaţi pentru viitoarele alegeri parlamentare în regiunile Lazio şi Campania, aşa cum anunţase şi prin intermediul publicaţiei noastre.

Principala cauza a retragerii din cursa electorală o reprezintă convingerea că scena politică este dominată de scandaluri nocive pentru alegători şi pentru Italia, în general:. „Duminică, 20 ianuarie, am luat hotărârea de a ne retrage, alături de ceilalţi membri din conducerea partidului, după ce am analizat situaţia actuală” ne-a declarat Izabela Pulpan, preşedinta PNSI. „Mie personal îmi pare rău pentru că a trebuit să renunţăm la campanie. O spun mai ales pentru că am primit în ultimele zile mesaje de susţinere din partea a zeci de români. Mai multe asociaţii, în special din Roma, s-au declarat dispuse să adune semnături şi să susţină candidaţii noştri. Aveam 23 de candidaţi în Lazio, şi mulţi români dispuşi să ne ajute în campanie. Am simţit că românii au fost uniţi şi asta îmi dăduse speranţe, mai ales după ce chiar alţi colegi de-ai mei din partid, de alte naţionalităţi, mi-ai spus că noi suntem o comunitate dezbinată. Deci vreau să le mulţumesc şi să le transmit că vom lupta în continuare, sper, împreună”.

Partidul condus de o româncă din Napoli caută candidaţi

Care au fost motivele pentru care s-a decis retragerea?

Iată câteva din explicaţiile conţinute în comunicatul de presă oficial: „Italia este o țară extraordinară care, din păcate, (…) acum este în bătaia vântului. În aceste condiții, să ne gândim că poate să aibă spațiu un partid care se ocupă de patrimoniul copiilor, al familiei, să apere și să ajute o politică pentru integrarea străinilor, devine o himeră, cum va fi și utopia apărării cetățenilor cinstiți (din partea partidelor italiane) care cred încă într-un viitor de speranță”- se arată în comunicatul PNSI.

Toate candidaturile, susţin reprezentanţii PNSI sunt „rezultatul jocurilor politice interne ale curentelor, fără nici o ideologie și cu vaghe programe pentru salvarea economiei actuale”, iar actualul sistem electoral nu face decât să accentueze slaba reprezentativitate a micilor formaţiuni politice.

“Într-o țară în care clasele politice apără propriile privilegii și nu reușește pentru acest motiv să mai conducă țara, într-o imagine de ”querelle”(unde marii politici se iau de păr în văzul tuturor) în interiorul fiecărui partid, în acest ridicol război, PARTIDUL NAȚIONAL AL STRĂINILOR DIN ITALIA renunță la cursa electorală și amână, în mod sigur, la următoarele alegeri propriile adeziuni, mai ales, pentru motivul că secretarul Partidului PNSI și analiștii politici al Partidului au fost de acord cu faptul că guvernul care se va constitui acum va avea mari dificultăți în a rămâne la putere pentru mult timp”.

Comunicatul este semnat, alături de Izabela Pulpan, de către alţi membri în conducerea PNSI: Pennone Nicola, Gennaro Imperatore,  Monastero Renato.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi români, ucişi în Algeria. Băsescu: Statul român trebuie să răspundă

Arestată pentru că a atins fesele unei fete de opt ani