in

Peste 300 de servicii consulare în Reggio Calabria prin consulatul itinerant, următorul va fi la Cosenza

Așa cum a fost anunțat anterior Ministerul Afacerilor Externe dorește să îmbunătățească permanent serviciile consulare oferite cetățenilor români din străinătate, un instrument în întâmpinarea nevoilor cetățenilor noștri fiind și organizarea consulatelor itinerante cu scopul de a facilita accesul la servicii consulare cât mai aproape de domiciliul sau reședința dumneavoastră.

Astfel, în perioada 17-18 aprilie a.c. (sâmbătă și duminică), echipa CG Bari a organizat un consulat itinerant în Reggio Calabria (regiunea Calabria), acțiune prin care au fost soluționate toate solicitările de servicii consulare care îndeplineau condițiile legale, în total 306 servicii consulare, astfel:

 •   29 documente de stare civilă
 • 167 procuri/declarații
 • 110 documente de călătorie (66 pașapoarte și 44 titluri de călătorie)

Pe parcursul celor două zile a fost acordată și consultanță, precum și alte diverse informații solicitate unui număr de 54 cetățeni români.

Mulțumim pe această cale autorităților locale, presei de limbă română și mediului asociativ pentru diseminarea și reflectarea informațiilor privind organizarea consulatului itinerant și necesitatea programării, și cetățenilor români pentru modul în care au respectat condițiile sanitare.

Reamintim că la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 24-25 aprilie (sâmbătă și duminică), vom organiza cel de-al doilea consulat itinerant la Cosenza (Calabria).

 • intervalul orar: 09.00-18.00
 • adresa: Via Roberto Caruso, 1, cod poștal 87100 (ex. Via Bengasi) Archivio Ufficio Elettorale comunale.

Vor fi efectuate următoarele servicii consulare:

 • preluarea datelor în vederea emiterii pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie;
 • acte notariale (procuri, declarații, adeverințe cazier judiciar, obțineri acte extrajudiciare etc.);
 • eliberarea pașaportului dacă acest serviciu a fost solicitat anterior și pașaportul se află deja la sediul CG Bari;
 • preluare dosare prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani;
 • depunerea dosarelor de acte de stare civilă (certificate de naștere/certificate de căsătorie /certificate de deces), acestea neputând fi emise pe durata consulatelor itinerante.

Se impune respectarea cu strictețe a condițiile sanitare dispuse de autoritățile italiene, precum: distanța de siguranță, folosirea OBLIGATORIE a măștilor, dezinfectarea mâinilor, etc.

În contextul situației excepționale generate de pandemia de COVID 19 și date fiind restricțiile impuse de autoritățile italiene, consulatul itinerant va funcționa EXCLUSIV pe baza programărilor prealabile online la adresa de e-mail: [email protected], programări ce pot fi efectuate până miercuri, 21 aprilie 2021, orele 17.00.

În solicitarea pe care o veți trimite pentru obținerea programării vă rugăm să scrieți:

 • numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească, precum și un număr de telefon unde să puteți fi contact;
 • localitatea de rezidență din Italia;
 • serviciul consular pe care îl doriți.

În primă etapă fiecare persoană care s-a programat va primi pe email lista cu documentele necesare și obligatorii pe care trebuie să le prezinte astfel încât serviciul solicitat să poată fi prestat, precum și data și ora la care să se prezinte.  

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Augusta Turiaco

Italia: Familia profesoarei care a murit după vaccin apelează la justiţie. Femeia avea o stare de sănătate excelentă

Mari proteste în Italia contra restricțiilor, proprietarii de restaurante au blocat autostrada A1 lângă Florența