in

Preşedintele Napolitano: “Imigranţii trebuie să respecte legile noastre, altfel trebuie expulzaţi imediat”

“De imigranţi avem nevoie, însă trebuie să le cerem să respecte valorile noastre, regulile fixate de către Constituţie şi lege”, a afirmat preşedintele Republicii Giorgio Napolitano care, alături de omologul său german, a participat pe 8 iulie la Villa Vigoni din Lovegno di Menaggio, pe malul lacului Como, la o dezbatere privind viitorul Europei, cu participarea a circa treizeci de tineri studenţi italieni şi germani.

Imigraţia: "incomodă dacă este ilegală sau refractară"

“De imigranţi avem nevoie – a subliniat Napolitano – şi dacă nu am avea nevoie, i-am respinge pe toţi. In nord-est, de exemplu, unde a existat cea mai dinamică dezvoltare economică italiană din ultimii 15 ani, acest lucru nu ar fi fost posibil fără prezenţa forţei de muncă străine. Aşadar, este nevoie de lucrători străini, pentru că italieni nu sunt de găsit pentru anumite meserii. Este necesar apoi să se facă distincţie între imigranţii regulari care trebuie acceptaţi şi cei ilegali sau clandestini. In orice caz trebuie să existe reguli sustenabile, în orice caz trebuie să respecte legile noastre, altfel trebuie să fie expulzaţi imediat. Nu neglijăm importanţa imigraţiei, care este incomodă dacă este ilegală sau refractară în a se integra, însă foarte comodă pentru economia noastră”.

"Integrare, nu asimilare"

Potrivit lui Napolitano, imigranţilor “trebuie să le cerem să se adapteze valorilor noastre prin intermediul integrării şi nu asimilării, cuvânt, acesta din urmă, care aminteşte de vechile imperii. Este vorba de obţinerea respectării principiilor şi regulilor pe care le stabilesc Constituţia şi legea, de transmiterea valorilor proprii Europei şi ţărilor sale membre”.

Citeste si:

Giorgio Napolitano: "Să învăţăm din istoria noastră de imigranţi"

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Turism de criză pe litoral

Reportaj GR “Romania, mon amour”: Italienii s-au minunat, văzând cum sunt create vasele de Cucuteni