Menu
in

Presa italiană fierbe: „Jurnalistă Rai SECHESTRATĂ la București, eliberată după 9 ore”

Titluri puternice în presa italiană, după scandalul de ieri dintre senatoarea Diana Șoșoacă și jurnalista de la RaiNews Lucia Goracci. O întreagă aventură, cu sechestre și percheziții, povestită de jurnalista italiană, care dă Bucureștiului imaginea Kabulului, unde Lucia Goracci a fost corespondentă.

Jurnalista italiană spune că a fost sechestrată și bătută, și apoi eliberată după nouă ore, doar la intervenția ambasadei italiene.

„Lucia Goracci, corespondentul Rai răpită și atacată la București de o senatoare no vax: eliberată după nouă ore datorită ambasadei”, titrează Il Fatto Quotidiano. Se înțelege că Lucia Goracci a fost sechestrată timp de 9 ore de senatoarea Șoșoacă!

Rai News cel puțin pune ghilimele la „sechestru”

Goracci o intervieva în biroul său de avocatură pe Diana Iovanovici Șoșoacă, parlamentară de extremă-dreapta renumită pentru negarea Covid, când politiciana a început să dea dovadă de o atitudine agresivă, invitând jurnaliştii să plece. „Atunci, incredibil – spunea Goracci într-un raport pentru Tg1 – cu un salt, s-a așezat în fața noastră și a închis ușa. Apoi a sunat la poliție”

„Bună seara, sunt senatoarea Șoșoacă, vă cer ajutorul pentru că au intrat oameni în biroul meu și mă amenință”, a fost cererea senatoarei la telefon.

La un moment dat, italianca reușește să scape de sechestratoarea Șoșoacă:

Lucia Goracci reușește să se strecoare pe ușă – mai scrie Il Fatto Quotidiano – și cere ajutorul – ea însăși – de la poliție:

„Povestesc ce s-a întâmplat, mă întorc cu agenții la colegii mei care sunt închiși de ceva vreme, dar se pare că criminalii am devenit noi. Soțul senatoarei mă lovește cu pumnul”.

În filmuleț se pot vedea împingeri și strigăte: „De ce nu ne protejați, suntem jurnaliști!”, strigă Goracci polițiștilor.

„Percheziționați-i, trebuie să fi furat ceva de la mine. Și ștergeți toate imaginile”, a cerut senatoarea.

„La secție – povestește corespondenta Rai News – am fost percheziționați, vinovați doar că am mers să vedem de aproape o parte din poveste. Am fost eliberați opt ore mai târziu, când era miezul nopții, datorită intervenției ambasadei Italiei”.

Toată presa italiană prezintă povestea. ”Goracci, bruscată și amenințată, a fost eliberată împreună cu echipa ei după 8 ore datorită intervenției ambasadei Italiei”, scrie și La Stampa.

”România să ceară scuze”

„România să își ceară scuze pentru atacul grav asupra corespondentului Rai Lucia Goracci și a colaboratorilor săi. Dacă Bucureștiul este încă în Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple”.

Aceata este cererea conducerii Usigrai, sindicatul jurnaliştilor RAI, după denunţul corespondentului Tg1 Lucia Goracci care a arătat că a fost atacată şi obligată să rămână în secţia de poliţie timp de multe ore.

„O jurnalistă sechestrată în biroul unui senator no vax în timpul unui interviu – continuă Usigrai –, lovită cu pumnul în fața polițiștilor care ar fi trebuit să o protejeze și apoi percheziționată și ținută ore în șir în secția de poliție.

Ne așteptăm ca guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară guvernului României explicații cu privire la cele întâmplate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 2.9]
Exit mobile version