in

Protestul animaliştilor leghişti la Treviso, scrisoare către primarul din Timişoara: „Opriţi holocaustul câinilor”

Lega Nord s-a alăturat protestelor contra legii eutanasierii maidanezilor din România. La ultimul protest de la Treviso a participat chiar secretarul provincial Lega Nord, iar guvernatorul leghist din Veneto, Luca Zaia, a trimis o scrisoare de solidaritate.

Sâmbătă 9 noiembrie, la Treviso, activişti ai asociaţiilor pentru protecţia drepturilor animalelor au manifestat pentru oprirea masacrării câinilor în România. Eurodeputatul Andrea Zanoni de la grupul ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe), vicepreşedinte al Intergrupului pentru Bunăstarea şi Conservarea Animalelor la Parlamentul European, a participat la manifestaţia organizată de asociaţiile Oipa (Organizzazione internazionale protezione animali), Enpa (Ente nazionale protezione animali) şi Lav (Lega antivivisezione).

La manifestaţie au participat circa 50 de persoane, printre care şi preşedintele provinciei, Leonardo Muraro, primarul din Treviso, Giovanni Manildo, şi cel din Ponzano Veneto (TV), Giorgio Granello, care este şi secretar provincial al Lega Nord. Cetăţenii au putut semna o petiţie pentru „oprirea masacrului”.

Guvernatorul din Veneto, Luca Zaia (Lega Nord), a trimis o scrisoare de solidaritate manifestanţilor.

Milano, animalişti în greva foamei la consulat: „Românii iau 60 de euro pe fiecare carcasă de câine predată”

Primarul Giovanni Manildo a prezentat scrisoarea trimisă primarului Nicolae Robu din Timişoara, oraş cu care Treviso s-a înfrăţit, şi în care a cerut intervenţii pentru protecţia animalelor şi stoparea a ceea ce, potrivit cotidianului „La Tribuna di Treviso”, asociaţiile de protecţie a drepturilor animalelor definesc „holocaustul câinilor din România”.

„Răspunsul mâhnit al cetăţenilor din Treviso, care au semnat cu sutele petiţia este demonstraţia a cât de mult se resimte teribila poveste a uciderii în mod barbar a mii de câini în România, după aprobarea din partea Parlamentului român a legii care permite exterminarea în masă – a afirmat Zanoni (foto). Mi-a făcut multă plăcere să-i văd pe Preşedintele Muraro, pe primarul din Treviso Manildo şi pe cel din Ponzano Granello susţinând manifestaţia, luând parte în mod activ”.

Animaliştii din faţa Ambasadei de la Roma îl înjură pe „tiranul Băsescu” / FOTO

„De la Bruxelles am cerut deja de mai multe ori României să adopte o gestionare neviolentă a maidanezilor bazată de exemplu pe tehnici nedureroase precum sterilizarea. Legea aprobată de guvern şi considerată constituţională de Curtea Constituţională română care a validat uciderea în masă a câinilor vagabonzi constituie un afront pentru întreaga UE şi pentru acele milioane de iubitori de animale care nu doresc să asiste la atrocităţi inacceptabile în Europa secolului XXI”, a continuat Zanoni.

„Comportându-se astfel, România merge împotriva principiilor care stau la baza Uniunii Europene din care face parte. Bătălia mea şi cea a multor persoane care nu vor accepta niciodată asemenea barbarii nu se va opri până când acea lege absurdă nu va fi anulată.

Până la finele anului voi merge cu o delegaţie de colegi deputaţi de la Intergrupul pentru Bunăstarea şi Conservarea Animalelor să întâlnim în mod direct la Bucureşti autorităţile române pentru a cere anularea acestei legi ticăloase”.

„Ruşine România!”, protest faţă de legea eutanasierii maidanezilor, în faţa Consulatului din Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Femeile se vor pensiona la 65 de ani. Ministrul Muncii: „N-am luptat noi pentru drepturi egale cu bărbaţii?”

Actorul Steven Seagal a adoptat un câine maidanez din România