in

UPDATE/ Episcopia: „E o biserică parohială”/”Catedrala Mântuirii Neamului” pentru românii din Italia va costa 16 de milioane de euro

UPDATE- Iată mai jos Comunicatul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române, care aduce precizări referitoare la articolul publicat de "Il Messaggero":

În urma articolului publicat în data de 1 martie, în ziarul „Il Messaggero” de la Roma, cu  titlul „Una Cattedrale per i romeni ortodossi: via libera al progetto a Casal Bernocchi”, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei face următoarele precizări:

–  Nu este vorba de o ”catedrală” ci de biserica parohială a Parohiei Ortodoxe Române „Intrarea Domnului în Ierusalim”, din Ostia, păstorită de pr. Gheorghe Militaru.

–  În acest moment este vorba doar de un proiect,pentru care Primăria Municipiului XIII din Roma (Ostia) a dat aviz favorabil, și care mai urmează să primească aprobarea finală.

–  Proiectul de la Ostia este unul generos și se va realiza în mai multe etape, fiind prevăzut cu spații pentru cateheză, pentru activități culturale și sociale dar și cu spații pentru pelerini, având în vedere că la Ostia se află peste 6000 de români ortodocși.


Cei aproape 400.000 de români din provincia Romei vor avea, în curând, o Catedrală Ortodoxă. Cotidianul “Il Messaggero” a dezvăluit mai multe detalii despre un proiect care va costa 16 milioane de euro şi ar fi susţinut atât de statul român, cât şi de administraţia Romei.

Macheta Bisericii a fost deja expusă duminică, 26 februarie, credincioşilor din Ostia. Proiectul a intrat în faza operativă, după ce Primăria Romei a aprobat construcţia, în urmă cu patru ani de zile. Acum a fost identificată zona unde va fi construit locaşul de cult: în zona Casal Bernocchi,  la doi paşi de Acilia, lângă Roma.

Şapte cupole aurite

Catedrala va fi închinată “Intrării Domnului în Ierusalim” şi va avea o structură în formă de cruce latină cu absida îndreptată către est şi cu şapte cupole aurite.

Lotul de teren identificat pentru construcţie are un perimetru de aproximativ un hectar. Biserica va avea o suprafaţă totală de 700 de mp. Dedesubt va fi plasat auditoriul, cu 200 de locuri pe scaune. În plus, pe lângă edificiul în care vor locui parohul şi sacerdoţii va fi construită o clădire pentru a veni în întâmpinarea nevoiaşilor români.

"Una din cele mai mari catedrale de rit ortodox"

Catedrala ortodoxă din Casal Bernocchi va fi una dintre cele mai importante din Italia, după cum a explicat pentru “Il Messaggero” Marinel Constantin, consilier al comunităţii. “Este vorba de una dintre cele mai mari catedrale de rit ortodox român, a doua în Italia după cea din Veneţia şi de aceeaşi importanţă cu cea actualmente în construcţie la Bari”.

În imagine: PS Siluan, Episcopul Italiei şi părintele Gheorghe Militaru

S-au strâns deja 35.000 de euro

Credincioşii români rezidenţi la Roma “au strâns deja un fond de 35.000 de euro pentru a-şi aduce contribuţia la construirea catedralei”, a mai declarat Marinel Constantin. Potrivit “Il Messaggero”, Episcopia Ortodoxă urmează să fie ajutată financiar, pentru realizarea proiectului, atât de Statul român, cât şi de administraţia Romei.

Părintele George Militaru, de 42 de ani, paroh la Ostia, citat de “Il Messaggero”, a povestit cât de mult şi-a dorit construirea viitoarei Catedrale, povestind cum Biserica pe care o frecventa de mic, la Bucureşti, a fost distrusă de regimul comunist, în urmă cu 30 de ani.

“Această catedrală este marcată în parcursul meu religios, aveam 12 ani când am văzut doborâtă biserica mea din Bucureşti, de regimul comunist. Doi ani mai târziu am intrat în seminar şi acum, la treizeci de ani după, lupt pentru a oferi o casă numeroşilor credincioşi conaţionali”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Toto Cutugno a încântat publicul român cu preţul sănătăţii. În pragul unui şoc respirator

Eugen Ivuţ: „Credinţa este viaţa mea”