in

„Mici sclavi invizibili”: România, în primele patru țări de proveniență a copiilor traficați

Organizația Save The Children a prezentat recent raportul „Mici sclavi invizibili”. În Europa au fost în 2010 peste 9.500 de victime ale traficului de persoane, dintre care 15% minori, cu o creștere de 18% între 2008-2010.

Italia este țara în care a fost semnalat numărul cel mai mare de victime: peste 6.000 în trei ani. Se merge de la exploatare sexuală (62%) la exploatare în muncă (25%) sau alte forme precum cerșetoria, activități ilegale, prelevare de organe (14%). România, Bulgaria, Nigeria și China sunt principalele țări de proveniență.

E LEGE: Dacă pleci la muncă în străinătate, anunți primăria să aibă grijă de copiii tăi

Majoritatea minorilor victime ale traficului în scop de exploatare sexuală rămân invizibili din cauza puternicei mobilități în teritoriu, sau pentru că sunt duși în apartamente, baruri de noapte, centre de masaj sau pentru că dețin documente cu date personale false, cum ar fi, de exemplu, o vârstă mai mare. În cea mai mare parte sunt fete, între 16 și 18 ani, care provin din Nigeria sau din România, mai puțin din Ungaria, Bulgaria, Brazilia, Albania, China, Burkina Faso.

Copii români abuzați la Salerno, un alt pedofil italian arestat

Sumele pe care tinerele trebuie să le „restituie” pentru aducerea din țările de origine și pentru munca zilnică, sunt impunătoare: până la 50.000 de euro. (62%) la exploatare în muncă (25%) sau alte forme precum cerșetoria, activități ilegale, prelevare de organe (14%).

Copiii români, cea mai mică alocaţie din Europa: 9 euro/lună

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Badante, al doilea contract național de muncă. Vezi diferențele față de celălalt contract

Mașinile românilor, incendiate în Sicilia