in

Ramona Bădescu îi invită pe românii de la Roma la o întâlnire cu primarul Alemanno

Românii care locuiesc în capitala Italiei îl vor putea întâlni pe primarul Gianni Alemanno şi îi vor putea expune problemele şi doleanţele lor.

Iniţiativa aparţine Ramonei Bădescu, numită în 2008 de Gianni Alemanno consilieră pe problemele comunităţii de români. Anunţul a fost făcut prin intermediul Gazetei Româneşti: “Ii invit pe toţi românii care vor să-l întâlnească pe primarul Romei joi, să vină la sediul primăriei situat în Via della Greca 5 (zona Circo Massimo- Bocca della Verità n.r.), începând cu ora 17:30. Sper ca, şi prin intermediul Gazetei, să afle cât mai mulţi conaţionali care vor putea să-i adreseze întrebări primarului”. Întâlnirea se va desfăşura în sala de conferinţe de la parterul instituţiei.

Spectacolul “Romano-romeno” la Campidoglio

Evenimentul face parte dintr-o suită de manifestări dedicate comunităţii de către Campidoglio, cu prilejul vizitei la Roma a primarului Bucureştiului, Sorin Oprescu. “Anul trecut am organizat vizita la Bucureşti a unei delegaţii conduse de către primarul Gianni Alemanno, iar în 2011 ne-am propus şi am definitivat detaliile cu privire la vizita lui Sorin Oprescu la Roma, în perioada 14-16 iunie. Agenda este plină şi cuprinde o vizită a celor doi primari într-o tabără de romi din capitală, întâlniri cu oamenii de afaceri italieni dar şi un spectacol dedicat comunităţii. Este vorba de “Romani-romeni”- un spectacol care va avea loc la Campidoglio, pe 15 iunie şi va fi transmis de TVR şi de Rai Uno a doua zi, pe 16 iunie, seara”- ne-a mai declarat Ramona Bădescu.

Vom reveni cu detalii

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Drepturile cetăţenilor români aflaţi în închisorile italiene

Monica Bârlădeanu- protagonista unui film italian despre protestele sângeroase din timpul G8 de la Genova(Video)