Menu
in

Reggio Calabria/ Un om de afaceri a ȋnfiinţat Partidul Românilor din Diaspora

Un nou partid românesc a apărut ȋn Italia: Partidul Românilor din Diaspora. A fost ȋnfiinţat ȋn martie 2011 la Reggio Calabria, de un om de afaceri român stabilit de peste 10 ani ȋn Italia, Ion Dascălescu, de profesie jurist. Partidul are o ideologie de centru, şi va prezenta candidaţi din diaspora la următoarele alegeri parlamentare. Preşedintele partidului vrea să deschidă filiale ale partidului ȋn toate ţările unde se află mari comunităţi de români. Scopul partidului, spune Ion Dăscălescu, este “sprijinirea actualei opoziţii din România de a ȋnvinge PDl la alegeri şi de a-l trimite acasă pe dictatorul Băsescu”.

„Văzând politicile greşite de până acum, care au dus ţara ȋn pragul unui dezastru umanitar şi au sărăcit voit populaţia României pentru a o putea ţine sub control şi a o manevra după bunul plac al guvernanţilor, ȋn totală opoziţie cu tendinţele europene, precum şi indiferenţa faţă de românii din Diaspora, am luat decizia că aşa nu se mai poate şi că este necesară o unire a tuturor forţelor democratice pentru a se opune şi ȋnlăturarea paşnică a unui regim de guvernare prin forţă şi intimidare, a unui preşedinte ce controlează tot şi care ȋncalcă flagrant Constituţia României, legile ţării şi recomandările Uniunii Europene. De problemele românilor din Diaspora, de nevoile lor, nu interesează pe nimeni, motiv pentru care eu am decis formarea  propriului partid al tuturor românilor din Diaspora, pentru a lupta legal şi paşnic pentru drepturile noastre, inclusiv din punct de vedere politic. Partidul are denumirea integrală de Partidul Românilor din Diaspora şi a Rudelor din România, prescurtat ȋn Partidul Romanilor din Diaspora – P.R.D.”

Aşa ȋncepe mesajul „pentru toţi românii de bună credinţă, inclusiv partide, asociaţii, fundaţii”, expediat zilele trecute de preşedintele PRD, Ion Dăscălescu. I-am cerut preşedintelui noului partid mai multe detalii.

Din Ploieşti la Reggio Calabria

Originar dintr-o localitate de lângă Ploieşti, Ion Dăscălescu este de peste 10 ani ȋn Italia, stabilit ȋn Reggio Calabria. Este ȋntreprinzător particular, se ocupă de import-export şi de mediere internaţională. A terminat facultatea de drept ȋn 1996, la Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, dar n-a profesat niciodată, pentru că a ales să se dedice afacerilor.

După succesul ȋn afaceri, s-a implicat şi ȋn viaţa comunităţii. «În ianuarie 2011 am ȋnfiinţat Asociaţia Românilor din Sudul Italiei (Asri), cu care ȋncerc să ajut toată populaţia românească de la Roma ȋn jos. Reprezint cu această asociaţie interesele celor peste 300.000 de români din această parte a Italiei», spune Ion Dăscălescu.

După ce a ȋnfiinţat asociaţia, la trei luni, ȋn martie 2011, s-a gândit şi la ȋnfiinţarea unui partid, PRD, cu sediul central la Reggio Calabria. Partidul are trei membri fondatori, toţi români.

A ȋnfiinţat partidul ca “să ia taurul de coarne”

«Văzând că se poate face cu asociaţia pentru ajutorarea ȋn plan social a românilor, m-am gândit să fac ceva şi pe linie politică.»    Partidul are personalitate juridică, are cod fiscal, fiind ȋnregistrat ca asociaţie, ca orice partid din Italia. Intenţia lui Ion Dăscălescu este de a deschide reprezentanţe naţionale ȋn toate ţările unde sunt concentrări mari de populaţie românească. «Atât PRD central, cât şi toate reprezentanţele vor fi ȋnscrise legal şi vor avea personalitate juridică ȋn fiecare ţară, conform legilor din ţările respective. Vrem să respectăm Constituţia României, legea partidelor din România şi Constituţia fiecărei ţări şi legea partidelor din fiecare ţară».

Ion Dăscălescu spune că astfel a vrut „să ia taurul de coarne”, pentru că „aşa nu se mai poate”: «Dureros este că trăim toţi aceeaşi soartă, şi ȋn România, şi ȋn ţară străină. Este un fel de a te simţi român ȋn ţară străină. Suportăm atât mizeria din ţară, cât şi indiferenţa statelor unde suntem. Nimeni nu ştie cât ȋndurăm ca să trimitem nişte bani acasă… Aşa nu se mai poate.»

Despre William Brȋnză şi PIR

Ion Dăscălescu ştie exact ce vrea. Nu se fereşte de cuvinte şi ȋşi asumă o poziţie politică foarte clară: contra actualei guvernări din România. «Noi nu vrem la guvernare, nu vrem nici funcţii politice, vrem să dăm mana de ajutor opoziţiei să câştige alegerile. Intenţia noastră este să ȋi ȋmpiedicăm pe actualii guvernanţi să fure alegerile ȋn numele nostru, al românilor din diaspora. Noi contăm doar din patru ȋn patru ani, când trebuie să votăm. Vrem să schimbăm această stare de fapt. Trebuie să ne unim şi să ȋi votăm noi pe ai noştri.» Aşadar, PRD va propune proprii candidaţi ȋn colegiul diasporei, pentru că actualii parlamentari ai diasporei nu au făcut nimic. Despre William Brȋnză, preşedintele PRD spune că „Este exact aşa cum ȋl cheamă”.

Întrebat ce părere are despre PIR, Partidul Identitatea Românească, Ion Dăscălescu spune: «Am luat legătura şi cu ei, dar ăştia doar cu numele sunt români, e un fel de partid de familie, de gaşcă de cartier, nu fac nimic concret pentru oameni

Ion Dăscălescu face precizarea că nu reprezintă interesele PSD sau PNL, actuala opoziţie, ci reprezintă interesele românilor din diaspora, care „sunt abandonaţi de România”.

«Nu am nimic cu PDL, cu partidul, ci cu politica dusă de guvernanţi. Băsescu este un totalitarist, iar actuala guvernare este condusă de el, pentru că Boc este doar o marionetă.»

Sorin Cehan

Citeste si: „A sosit momentul sa luam taurul de coarne!”- Mesajul presedintelui PRD

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version