in

Ritmul infectării a încetinit în Italia, astăzi doar 1.600 de noi cazuri în plus, rămâne alarmantă cifra deceselor, 812

Primele date care pot fi privite cu optimism în Italia: creșterea numărului de cazuri confrmate de infecție cu coronavirus a scăzut vertiginos față de zilele anterioare.

Astăzi, a anunțat Angelo Borelli, șeful Protecției Civile, s-au înregistrat 1.648 cazuri în plus, numărul infectaților ajungând la 75.528 bolnavi. Dintre aceștia 3.981 sunt în terapie intensivă, 27.795 sunt spitalizați și 43.752 (58% din total) izolați la domiciliu. Duminică, creșterea a fost de 3.815, mai mult decât dublul.

Numărul deceselor continuă să fie extrem de mare, 812 în ultimele 24 de ore, ducând cifra totală a deceselor la 11.591. Între decedați se află și 61 de medici. În fine, sunt 14.620 vindecați, așa încât numărul total al persoanelor care au fost infectate (actualii pozitivi, vindecații și morții) a ajuns la 101.739 cazuri.

O altă veste bună este că datele se îmbunătățesc în Lombardia și Veneto.

„Datele contagiunii în Lombardia se îmbunătățesc”, a spus președintele Regiunii, Attilio Fontana, care a anunțat că privește spre viitor „cu puțin mai mult optimism”.

„Măsurile stricte arată că sunt eficiente, au trecut două săptămâni de când au fost introduse și este dovada că este calea corectă”, a adăugat Fontana. În Lombardia sunt pozitivi 42.161, cu o creștere de 1.154 față de ieri, când au fost înregistrate 1.592 mai multe cazuri. Numărul deceselor rămâne ridicat, cu încă 458 de victime aducând totalul la 6.818.

Date mai reconfortante – în comparație cu zilele trecute – provin și din regiunea Veneto. Guvernatorul Luca Zaia: „Restricțiile ne-au ajutat să încetinim infecția, pregătesc o ordonanță pentru a putea amâna restricțiile, dacă este necesar, pe baza datelor din această săptămână.”. Numărul de pozitivi în Veneto a ajuns la 8.853, numărul morților 436 de la începutul urgenței.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.de/germania/germania-numarul-cazurilor-de-infectare-a-trecut-de-62-000-541-de-decese-seful-rki-suntem-inca-abia-la-inceputul-valului/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Slujba de Înviere

Ce se întâmplă cu slujba de Înviere în acest an? “Vom cânta la ferestre «Hristos a înviat!» ”

Alarmă pentru Guvernul Italiei: prevenirea revoltelor şi a jafurilor asupra magazinelor din sudul țării