in

Roberto Maroni recunoaşte: “Suntem rasişti pentru a obţine voturi”

Fostul ministru de Interne Roberto Maroni a mărturisit: “Am marşat puţin, o anumită atitudine ne garanta consensul”.

Rasismul convine, te ajută să obţii voturi”, a declarat Roberto Maroni, aflat la Varese pentru o lecţie de comunicare politică cu studenţii de la Universitatea Insubria.

Răspunzând la o întrebare privind afirmaţiile lui Borghezio şi a altor colegi de-ai săi, a spus că Lega Nord, la început, era percepută ca o mişcare “xenofobă şi rasistă”, “împotriva sudiştilor, apoi împotriva extracomunitarilor”.

Este un “mesaj pe care nu-l împărtăşesc” a declarat Bobo, însă la final a admis: “Am marşat puţin, când s-a înţeles că o anumită atitudine garanta consensul”.

Confesiunea dezinvoltă a ceea ce era clar de mult timp tuturor are oricum efect. Pentru că fostul titular de la Interne ştie cu siguranţă că rasismul e infracţiune, şi deci să spui “da, este adevărat, am fost puţin rasişti”, este ca şi cum ai spune “da, este adevărat, am furat puţin”.

Există o limită a realpolitik-ului sau pentru a câştiga alegerile totul e permis? “ recunoşti că ai obţinut voturi din rasism şi din xenofobie este de o gravitate extremă, mai ales dacă cel care pronunţă aceste cuvinte este fostul ministru de Interne în faţa unui public format din studenţi. Roberto Maroni în deplină cunoştinţă şi în mod voluntar a rescunoscut alegerea politică a Lega Nord de a trăda Constituţia şi de a mânji cu norori instituţiile”, comentează preşedintele adjunct al grupului Idv în Cameră, Fabio Evangelisti.

Potrivit deputatului PD Ettore Rosato, “este întru totul inutil să încerce să-şi refacă imaginea şi nu au fost deloc greşit înţeleşi: Lega era şi rămâne un partid rasist şi xenofob fiindcă astfel spun cuvintele, insultele şi actele exponenţilor săi. Maroni spune că astfel câştigau voturi. Este cazul clasic de dacă tăceai filozof rămâneai”.

E.P.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Concert la Accademia di Romania pe 27 martie 2012

Aurelian Mihai, proprietarul unei spălătorii auto: „Tot ce am, am construit din nimic”