in

ROMA/ 150 de români înşelaţi de o conaţională

Roma 13 ianuarie 2011- Garda de Finanţe de la Roma a ordonat arestarea unei românce, acuzată că ar fi înşelat statul italian şi în jur de 150 de conaţionali. Conform rezultatelor anchetei desfăşurate de finanţierii italieni, românca ar fi luat 400 de euro de la fiecare din conaţionalii înşelaţi. În schimb, le-ar fi obţinut acte legale de şedere în Italia. In urma înşelăciunii, românca ar fi realizat un profit de cel puţin 60 000 de euro.

In spatele “afacerii”, spun anchetatorii, citaţi de agenţia Adnkronos, se afla o reţea pe cât de vastă, pe atât de complexă, care a cauzat daune statului italian în valoare de câteva zeci de mii de euro. Ancheta a fost demarată în urma unor semnalări primite de la Institutul de Protecţie Socială (INPS) din localitatea Civitavecchia, de lângă Roma. Funcţionarii de la INPS au intrat la bănuieli, după ce au remarcat un număr foarte mare de cereri din partea unor cetăţeni români care doreau să-şi deschidă propria afacere, în acelaşi domeniu: îngrijirea picioarelor.

Astfel, dosarul a ajuns la Garda de Finanţe, care a descoperit că românca furniza documente publice false conaţionalilor, contra sumei de 400 de euro pentru fiecare dosar “rezolvat”. Cercetările au evidenţiat faptul că niciuna din persoanele înscrise la INPS ca având o firmă de cosmetică şi pedichiură, nu avea competenţa necesară şi nici un sediu pentru exercitarea activităţii. Mai mult, adresele de reşedinţă care apar în documentele de identitate procurate de româncă s-au dovedit a fi false.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Constanţa/ Zeci de grauri morţi de “intoxicaţie cu alcool”

MILANO/ şezătoarea culturală ”Mihai Eminescu”