Menu
in

ROMA/ Arestaţi cinci membri ai mişcării xenofobe “Militia”, care îşi dorea “holocaustul românilor”

Roma -15 decembrie 2011- Poliţia italiană a demarat ieri o vastă operaţiune anti-xenofobie în capitala Italiei, la o zi după masacrul rasist de la Florenţa, în urma căruia un simpatizant de extremă dreaptă a ucis doi imigranţi senegalezi.

Poliţiştii au arestat cinci membri ai organizaţiei extremiste neo fasciste “Militia”, printre care şi şeful grupării, Maurizio Boccacci, de 56 de ani. În ultimii ani, organizaţia a împinzit capitala Italiei de afişe împotriva românilor şi evreilor, dar şi împotriva primarului Alemanno, preşedintele Camerei Deputaţilor sau chiar a fostului preşedinte american George Bush. Printre mesajele scrise cu grafitti pe zidurile din capitala Italiei împotriva românilor se numără “Piombo ai romeni” şi “Olocausto romeno”.

Potrivit anchetatorilor, Boccacci plănuia, încă din 2008, atacuri asupra membrilor comunităţii de evrei din capitala Italiei şi asupra românilor. Alte 11 persoane sunt cercetate, printre ele aflându-se şi un tânăr de 16 ani, considerat “un creier” al organizaţiei, datorită capacităţilor sale intelectuale.

Cei cinci sunt acuzaţi de apartenenţă la organizaţie criminală cu scopul de a promova ura rasială, distrugerea proprietăţii, conspiraţie şi ameninţarea instituţiilor, apologia fascismului.

Boccaccni visa ca gruparea condusă de el să se poată uni cu alte mişcări xenofobe, pentru a forma o organizaţie politică, un partid de extremă dreaptă care să lupte pentru promovarae ideilor sale rasiste. El îşi recruta membrii şi simpatizanţii organizaţiei chair prin intermediul internetului şi comunica cu ei pe Skype sau Facebook.

Miruna Căjvăneanu

Citeşte şi:

Masacru rasist la Florenţa/VIDEO

Iată mai jos un articol apărut în Gazeta Românească despre organizaţia Militia (nr. 21 din 28 mai 2010):

Rasism în Italia: mai multe despre organizaţia “Militia”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version