in

ROMA/ Mii de români la spectacolul Mărţişorului

Asociaţia Românilor din Italia a organizat două concerte dedicate serbărilor de Mărţişor (Marzolino), la Perugia, pe 5, şi la Roma, pe 6 martie.  Protagonişti au fost: Andrei Păunescu, Ramona Bădescu, Corina Chiriac, Benone Sinulescu şi grupul Vacanţa Muzicală.

„Spectacolele au fost un mare succes şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au participat”, ne-a declarat Eugen Terteleac după spectacolul de la Roma, la care au venit mii de români.

Mesaje de la instituţiile italiene

Invitaţi la spectacol au fost şi preşedintele Municipiului VII din capitala Italiei, Roberto Mastrantonio, care şi-a reafirmat sprijinul şi disponibilitatea totală pentru comunitatea românească, precum şi Federico Rocca, consilier la Primăria Romei, delegat al primarului Alemanno pentru raporturile cu Instituţiile europene şi cu cetăţenii neocomunitari. Rocca a prezentat mesajul primarului Romei, Gianni Alemanno, declarând şi el disponibilitate totală pentru sprijinirea iniţiativelor din comunitatea românească.

La spectacol a fost anunţată, ȋn premieră, intenţia ARI de a organiza, alături de asociaţia Pro Familia şi regizorul Cornel Diaconu, ȋn acest an la Roma, cele trei evenimente devenite tradiţionale pentru românii de pretutindeni: Miss Diaspora, Festivalul Calatis şi simpozionul românilor de pretutindeni, care până acum s-au organizat ȋn fiecare an la Mangalia. „Anul acesta Roma va fi capitala românilor de pretutindeni”, a mai spus Terteleac.

Deja au ȋnceput ȋnscrierile pentru preselecţiile Miss Diaspora ȋn Italia. Pentru informaţii, tel. 06.263162, [email protected]
Sâmbătă la Assisi – Perugia au participat la spectacol circa 600 de persoane, duminică la Roma au fost de peste 10 ori mai mulţi, peste 6.000 de persoane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rizea a inventat mărţişorul politic

Stranierii în criză: Diaspora primeşte mâncare de acasă